10 C
De Bilt

SBO de Windroos in Hellevoetsluis neemt beweegpad in gebruik samen met wethouder Van der Velde

SBO de Windroos heeft op 14 december 2022 het beweegpad officieel in gebruik genomen. Op het beweegpad kun je op handen en voeten lopen, kikkersprongen maken, evenwichtsoefeningen tot een goed einde brengen en zo veel meer. Wanneer de leerkracht ziet dat een leerling wegzakt in de stoel, de aandacht verliest of overprikkeld is, dan kan hij/zij de leerling naar het beweegpad sturen. Weer of geen weer, het beweegpad is op SBO de Windroos binnen beschikbaar.

Wethouder Van der Velde van de gemeente Hellevoetsluis was bij de ingebruikname en bewoog mee met de enthousiaste leerlingen: ‘Oefeningen op het beweegpad geven een boost aan de concentratie van een leerling, brengen rust bij stressvolle momenten, brengen structuur aan in de dag en stimuleren beweging. Ik vind het leuk wanneer hier veel leerlingen aan meedoen en kan het uit ervaring van harte aanbevelen!’

SBO de Windroos

Gemeente Hellevoetsluis vindt een gezonde leefstijl voor haar inwoners erg belangrijk. Een gezonde leefstijl bevordert het sociaal en mentaal welbevinden. De coronacrisis is voor veel mensen van invloed geweest op dit welbevinden. Het Rijk heeft dan ook aanvullende middelen beschikbaar gesteld om een gezonde leefstijl te bevorderen. Samen met (welzijns)partners heeft de gemeente invulling gegeven aan een plan van aanpak. Hierin is o.a. ingezet op bewustwording van gezonde voeding tijdens evenementen, het verstrekken van educatiemateriaal, extra impuls geven aan het beweegaanbod, fitheidstesten en de lancering van een QR Fit wandelroute binnen de Vesting. Ook is ingezet op meer beweeg- en spelmateriaal, zoals het beweegpad op scholen.

Beweegpad op SBO de Windroos met wethouder Van der Velde
Beweegpad op SBO de Windroos met wethouder Van der Velde – Foto: Wil van Balen

Waarom een beweegpad en voor wie is het bedoeld?

Het beweegpad is een lokale uitwerking van het steunpakket sociaal en mentaal welzijn en leefstijl van de Rijksoverheid. Vanuit deze middelen – beschikbaar gesteld tijdens de coronaperiode- konden basisscholen dit beweegpad aanschaffen. Veertien basisscholen hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. SBO de Windroos heeft als eerste school het beweegpad binnen in de gang geplaatst, zodat er ook bij slecht weer gebruik van kan worden gemaakt.

Wat zijn beweegpaden?

Beweegpaden zijn parcours van bewegingsoefeningen die de motorische ontwikkeling bij kinderen op een leuke en speelse manier stimuleren. Een uitgebalanceerd beweegpad bevat specifieke prikkels op de juiste plaats die de kinderen helpen focus en controle te vinden. Beweegpaden zorgen hiermee niet alleen voor een stimulans tot bewegen, maar ook voor een verbetering van het emotioneel welzijn en het vermogen om te leren.

Voor meer informatie over beweegpaden: https://eduplay.be/categorie/beweegpaden

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio