11.9 C
De Bilt

Twee woningen in Hellevoetsluis gesloten vanwege hennepkwekerijen

Hellevoetsluis – Donderdag 28 juni 2018 heeft de burgemeester van Hellevoetsluis twee woningen gesloten waarin een hennepkwekerij is aangetroffen. De woningen worden beide voor drie maanden gesloten.

Hellevoetsluis in convenant Voorne en Goeree

Vorig jaar hebben de burgemeesters van Voorne en Goeree in een convenant afgesproken nadrukkelijker tegen hennepteelt op te treden. Het nieuwe beleid bevat maatregelen voor het sluiten van woningen of bedrijfspanden. Als er een hennepkwekerij geconstateerd wordt met 20 of meer plantjes, wordt de woning gesloten voor 3 maanden. Voor bedrijven is dit zelfs 6 maanden. Als er in een woning of bedrijf een handelshoeveelheid harddrugs wordt gevonden, wordt de woning voor 6 maanden gesloten.

Aanpak georganiseerde misdaad

De vorig jaar gemaakte afspraken zijn onderdeel van de aanpak  van georganiseerde criminaliteit. Georganiseerde criminaliteit is niet direct zichtbaar, maar heeft een enorme impact op de leefbaarheid en veiligheid in een wijk. Daarnaast zijn hennepkwekerijen levensgevaarlijk door onder andere brandgevaar. Zo’n twee keer per dag (!) breekt er in Nederland brand uit in hennepkwekerijen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio