4.8 C
De Bilt
zondag, 2 april 2023

Uitzicht op het mooie Haringvliet vanuit een camperbed

Camperaars die de omgeving van het Haringvliet willen ontdekken, kunnen sinds kort terecht op de parkeerplaats aan het Haringvliet in de historische vesting Hellevoetsluis. Dit jaar kunnen daar, bij wijze van proef, twee campers maximaal een nacht verblijven. Wethouder Toerisme en Recreatie Aart-Jan Spoon plaatste samen met Arda Riedijk van camping ’t Weergors het aanmeldbord en zij gaven daarmee het startsein voor het camperseizoen. Niet lang daarna stonden de eerste campers al op de plekken.

Rondtrekken met een camper wordt steeds populairder in binnen- en buitenland. Toeristen weten inmiddels ook het gebied rondom het Haringvliet te vinden.

Wethouder Spoon: “Hellevoetsluis wil als gemeente graag gastvrij zijn wanneer bezoekers onze stad voor een paar dagen willen ontdekken. We hopen dat zij op meerdere plekken in de omgeving een of twee nachtjes verblijven en zo dus langer in de regio vakantievieren.”

De gemeente doet dit in samenwerking met camping ‘t Weergors.

Hoe werken de camperplekken aan het Haringvliet

De camperplekken zijn met belijning gemarkeerd. Er staat een bord bij van AanUit.net. Via een app melden de camperaars zich aan voor registratie en betalen zij meteen stageld en toeristenbelasting. Camping ’t Weergors draagt zorg voor de registratie en voorziet de bezoekers van informatie over het gebied. Ook kunnen de camperaars tegen vergoeding gebruikmaken van het camperservicepunt op de camping. Arda Riedijk:”Dit is een prachtige camperplek, vlak aan het water. Geen wonder dat gebruikers de plekken meteen weten te vinden. Een mooie aanvulling voor Hellevoetsluis!””

Tijdens evenementen zoals Vestingdagen kan er geen gebruik gemaakt worden van deze camperplaatsen. Aan het einde van dit jaar wordt de proef geëvalueerd.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio