10.2 C
De Bilt

Werkzaamheden Bosje van Oranje

Oostvoorne – Mensen in Oostvoorne kennen vast het Bosje van Oranje. Een klein gebiedje nabij de F.H.G. van Itersonlaan en het Berkenrijspad.  Een paar jaar geleden heeft eigenaar Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, op verzoek van inwoners en de gemeente, de helft van het gebied opengesteld als hondenlosloopgebied. Binnenkort worden werkzaamheden uitgevoerd waarbij de zonering weer op orde gebracht wordt. 

Het Bosje van Oranje wordt intensief gebruikt door wandelaars en hondenbezitters. Door vandalisme is de zonering niet altijd up-to-date geweest en waaierde het losloopgebied de laatste jaren onbedoeld uit.

Het Zuid-Hollands Landschap heeft het beheer van het grasland aangepast ten bate van de insecten. Door gefaseerd te maaien ontstaat een afwisselende vegetatie van groot belang voor vlinders en bijen.

Om te voorkomen dat het natuurdoel geschaad wordt, reekalfjes verstoord of zelfs doodgebeten worden heeft het Zuid-Hollands landschap de zonering en bebording weer op orde gebracht. Publiek is van harte welkom in het daarvoor aangewezen gebied. De rustige kern van het kleine bosje moet echter rustig blijven. De toegangsregels geven duidelijkheid over wat wel en niet is toegestaan. Als natuurorganisatie staan we voor de bescherming van de al zo onder druk staande, schaarse natuur. Publiek is van harte welkom maar mag nooit de natuur letterlijk overlopen. Het Zuid-Hollands Landschap rekent op het begrip van wandelaars en hondenbezitters.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio