15 C
De Bilt

Activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag 2022 Voorne-Putten

Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Dit jaar is het thema ‘samen op pad’. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor dementie. Evenals andere jaren worden er ook dit jaar activiteiten georganiseerd in Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne.

Dinsdag 20 september Alzheimercafé

Zo wordt onder andere op dinsdag 20 september vanaf 19.00 uur een bijeenkomst van het Alzheimercafé georganiseerd, waar Margien Scheijgrond een presentatie en een gastles geeft over Breinfit en Cognitieve Fitness. De bijeenkomst vindt plaats in ontmoetingsruimte Mei, Winston Churchilllaan 31 in Spijkenisse. Aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst kan ook gevolgd worden via een livestream op de computer. Voor deze livestream kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar r.vliegenthart@swospijkenisse.nl.

Woensdag 21 september samen wandelen met Alzheimer

Op woensdag 21 september organiseren Service Bureau Ouderen, ABO en Theater de Twee Hondjes een wandeling door de Vesting van Hellevoetsluis. Verzamelen om 9.45 uur bij de Twee Hondjes. Aanmelden kan via algemeen@sbonu.nl of via (0181) 32 22 73 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 13.00 uur).

In Westvoorne vindt wekelijks op woensdag, ook op 21 september, een wandeling plaats met bewoners van de Duinpannen. Ook organiseert Catharina, thuis op Voorne een muzikale middag van 14.00 uur tot 16.00 uur met een optreden van accordeonclub Risoluto in Stuifakkers in Rockanje. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Donderdag 22 september High tea voor mensen met Alzheimer

In Brielle organiseert Catharina, thuis op Voorne op donderdag 22 september een high tea in het Odensehuis. De inloop is vanaf 10.00 uur. De high tea begint om 12.00 uur. Het Odensehuis is open tot 15.00 uur. Opgeven voor de high tea kan via (0181) 72 82 81 of via welzijnouderen@catharina.nl.

De activiteiten sluiten aan bij doelstelling uit de overeenkomst Dementie Vriendelijke Samenleving die ondertekend is door de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne, diverse zorg- en welzijnsinstellingen en de ketenzorg dementie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio