2.4 C
De Bilt

Is er rond Barnisse sprake van belangenverstrengeling in Nissewaard?

Voor de tweede keer weigert de gemeenteraad van Nissewaard verder te praten over de situatie rond Barnisse. Een verzoek om onduidelijkheid bij de beantwoording van schriftelijke vragen van Nissewaard Lokaal weg te nemen werd geweigerd door een raadsmeerderheid.

Vragen over Barnisse moeten niet onbeantwoord blijven

Fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal waarschuwde de raad nog vooraf over het dossier Barnisse. “Als we de mogelijkheid niet krijgen om vragen te stellen, dan moet het opnieuw schriftelijk,” zei hij tegen de aanwezige raadsleden. “In dat geval zal de vraag of er sprake is van voorkennis of belangenverstrengeling mee gaan spelen in de verkiezingen. Het is beter om deze onduidelijkheid weg te nemen tijdens een kort debat met vraag en antwoord in januari.”

Op één ander partij na, weigert gemeenteraad de discussie

De gemeenteraad had hier geen boodschap aan. Op één partij na weigerden de andere partijen discussie hierover te voeren. Zij vonden dat Hottentot de vragen dan maar in de rondvraag van de raadsvergadering moest stellen. Maar dit ging Hottentot te ver. Daarvoor zijn de vragen te complex en te uitgebreid, zo vertelde hij de raadsleden.

Ophef over rol wethouder bij toekenning aan eigen vrouw en ambtenaar

Er ontstond ophef rond Barnisse nadat bekend werd wie tijdelijk een horecagelegenheid mochten uitbaten in het Bernissegebied nabij Heenvliet. Dat bleken de vrouw van ONS-wethouder Martijn Hamerslag en een ambtenaar van de gemeente Nissewaard. Van de tien voorstellen die werden gedaan, werd juist dit voorstel aangenomen. Als reden werd aangedragen dat dit het enige voorstel was dat uitging van een tijdelijk karakter.

Meer ondernemers hadden belangstelling

Opvallend is dat het AD wist te melden dat meer ondernemers mee hadden willen doen, als zij wisten dat het om een tijdelijke constructie zou gaan. De gemeente en het recreatieschap hoopten door de vele aanmeldingen met een nieuwe aanbesteding nog meer inschrijvingen te krijgen. Helaas bleek dit een misrekening van jewelste. Toen de inschrijving op 1 november sloot was er geen enkel bedrijf meer dat nog interesse toonde. Volgens Nissewaard Lokaal, omdat de gemeente en het Recreatieschap tussentijds te vaak de spelregels hebben veranderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio