8.5 C
De Bilt

Bouwbord Kickersbloem 3: Delta Development gaat bouwen in Hellevoetsluis

Wethouder Aart Jan Spoon van gemeente Hellevoetsluis, onthulde op maandag 13 juni het bouwbord op Kickersbloem 3, bij de locatie waar Delta Development vijf grote logistieke bedrijfshallen gaat bouwen van in totaal 100.000 m2. Hij deed dat samen met Coert Zachariasse, directeur van Delta Development. Binnenkort starten de bouwwerkzaamheden. De eerste bedrijfshal van 40.000 m2 is medio volgend jaar klaar.

Duurzaam bouwen

Delta Development bouwt altijd circulair, volgens het Cradle-to-Cradle concept. De hallen worden voorzien van zonnepanelen en zullen bij oplevering gecertificeerd worden met het BREEAM-certificaat. Op Kickersbloem 3 bouwt het bedrijf 5 grote bedrijfshallen die verdeeld worden in verschillende units. De gemeente heeft met Delta Development samengewerkt om Kickersbloem 3 op de kaart te zetten als aantrekkelijk bedrijventerrein onder de naam Rotterdam Logistics Park.

Project Kickersbloem 3 verloopt goed

Wethouder Aart Jan Spoon: “Mooi dat Delta Development begint met het bouwen van hun logistieke park. We gaan veel bouwactiviteiten zien de komende tijd. Het gaat goed met Kickersbloem 3, en ik ben blij dat we dat niet alleen op papier, maar ook in de bouw terugzien. Meer bedrijven betekent meer werkgelegenheid, en dat is wat we willen.”

Andere werkzaamheden

Naast de bouwvoorbereidingen is de gemeente begonnen met de voorbereiding tot verbreden van de groenwal aan de zijde van de Watermanseweg. Hier zal een ontwerp voor worden gemaakt waar nog meer ruimte is voor bomen, maar ook voor struinpaden die gebruikt kunnen worden door werknemers en omwonenden van Kickersbloem3.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio