17.2 C
De Bilt

Erepenning Gemeente Brielle uitgereikt

Brielle Het gemeentebestuur van Brielle kent volgens traditie de mogelijkheid om tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst als blijk van waardering en erkentelijkheid een Erepenning toe te kennen. Dit jaar is het laatste jaar van de gemeente Brielle. Om die reden is het ook de laatste kans om nog een aantal personen en organisaties die zich de afgelopen decennia als vrijwilligers zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente te onderscheiden.

De erepenning is uitgereikt aan de heer F.C.A. Laurijssens.

De erepenning is vandaag uitgereikt door burgemeester Gregor Rensen. De gemeentelijke erepenning van de gemeente Brielle wordt al vanaf 1986 uitgereikt aan personen of groepen die zich op basis van vrijwilligheid zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Brielle.

De heer Laurijssens (geboren op 4 november 1963 te Brielle, woonachtig in Brielle) is sinds 1994 tot 2001 actief als vrijwilliger als lid van de Gehandicaptenraad. In die hoedanigheid heeft hij geadviseerd over vraagstukken van toegankelijkheid in het kader van de Wet Gehandicapten. Toen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in aantocht was, werd dhr. Laurijssens opnieuw actief als vrijwilliger, in de gemeentelijke Commissie Toegankelijkheid (in 2012) en vanaf 2014 tot 2018 in de WMO Raad.

De heer Laurijssens was niet alleen goed op de hoogte van de beleidsveranderingen op het gebied van gehandicaptenzorg, maar was als ervaringsdeskundige bovendien in staat zijn eigen beleving en die van andere mensen met een beperking te vertalen naar de concrete gevolgen. Ook bij bouwprojecten waarbij de fysieke toegankelijkheid een rol speelde, wist de heer Laurijssens door zijn expertise ernstige fouten te voorkomen. Bij de plannen van de binnenstad en havenvisie heeft hij meegedacht in de klankbordgroep en op de aspecten van toegankelijkheid geadviseerd.

Naast zijn betrokkenheid als vrijwilliger bij het gemeentelijke beleid, was de heer Laurijssens ruim 20 jaar als vrijwilliger betrokken bij de Sint Leonardus School in Brielle. In deze basisschool vervulde hij tot 2020 de functie van ondersteunende conciërge. In die hoedanigheid was hij zowel voor leerlingen, leerkrachten als voor ouders een baken van steun en praktische oplossingen.

De heer Laurijssens is een bijzondere vrijwilliger, die zich als geboren Briellenaar gedurende ruim 25 jaar onbaatzuchtig heeft ingezet voor de Brielse gemeenschap.

Op voordracht van een aantal inwoners en de school waar hij heeft gewerkt, heeft het College van B&W besloten de erepenning toe te kennen aan de heer Frans Laurijssens voor zijn enorme inzet en zijn verdiensten voor Brielle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio