7.7 C
De Bilt

Gemeente Hellevoetsluis gaat handhavend optreden op locatie N57/Zwartedijk

Het college van B&W van Hellevoetsluis heeft een besluit genomen over handhavend optreden op de voormalige disco-locatie. Hier is afgelopen zomer een grote hoeveelheid staalslakken gestort waar omwonenden het niet mee eens zijn. Het college heeft de situatie getoetst op zowel milieuwetgeving als op bestemmingsplan.

Het college is van mening dat er sprake is van een illegale situatie als het gaat om de milieuregelgeving. En gaat hierop handhavend optreden. Voor wat betreft het bestemmingsplan gaat het college vooralsnog niet handhavend optreden.

Milieuregelgeving

In oktober heeft het college  aan de overtreders (N57 Holding en adviesbureau ExTerNum) een aankondiging gestuurd over het voornemen om handhavend te gaan optreden. De overtreders zijn in de gelegenheid gesteld hierop te reageren. Zij zijn van mening dat er geen sprake is van een illegale situatie, maar de eigenaar van de gronden heeft wel aangegeven de staalslakken zo spoedig mogelijk van het terrein te willen verwijderen. Om aan de milieuregelgeving te voldoen moeten de overtreders binnen twee maanden maatregelen nemen.  

Bestemmingsplan

Voor wat betreft de overtredingen van het bestemmingsplan krijgen de overtreders de gelegenheid om de situatie voor de duur van 12 maanden te laten legaliseren. Daarvoor moet er  binnen vier weken een volledige aanvraag worden ingediend voor een tijdelijke omgevingsvergunning. Als ze dit niet of niet tijdig doen, gaat de gemeente ook op basis van het bestemmingsplan handhaven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio