15 C
De Bilt

Gemeenteraad Voorne aan Zee van start!

De nieuwe gemeenteraad van Voorne aan Zee is officieel in functie. Op maandagavond 2 januari was de eerste raadsvergadering, waarin de 35 gemeenteraadsleden en de griffier zijn geïnstalleerd. Zij legden de eed of belofte af aan waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel. Ook zijn vijf van de zeven wethouders benoemd en werd een eerste reactie gegeven op het coalitieakkoord. Dit wordt verder besproken in de raad van 26 januari aanstaande.

Gemeenteraad benoemt door burgemeester Peter Rehwinkel

Burgemeester Peter Rehwinkel benoemde aan het begin van de vergadering dat de gemeenteraad er is voor alle inwoners, niet alleen voor de inwoners die gestemd hebben tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Ook benadrukte hij het belang van integriteit; dit moet bij iedereen van het gemeentebestuur het allerhoogst in het vaandel staan.

Tijdens de eerste vergadering stelde de nieuwe gemeenteraad een aantal verordeningen vast die te maken hebben met de werkwijze van de nieuwe gemeenteraad. Verordeningen zijn regels en voorschriften die gelden in de gemeente. Ook werd ingestemd met de Ombudsman voor Voorne aan Zee en met de financiele verordening.

Coalitiedocument: Samen verder, een frisse start

De partijen Inwonersbelang Voorne (IBV), VVD, Partij Voorne aan Zee en BVNL vormen met 21 van de 35 zetels de coalitie van de nieuwe gemeenteraad. Zij presenteerden het coalitieakkoord. De oppositiepartijen gaven aan teleurgesteld te zijn over het proces en spraken de wens uit dit vanaf nu anders te gaan doen. Het coalitieakkoord wordt op 26 januari verder besproken, zodat de oppositiepartijen nog de tijd hebben met hun inbreng te komen. Vervolgens wordt in de komende tijd een collegeprogramma geschreven voor de periode 2023-2026. Tijdens de raadsvergadering werd opgeroepen daar onder andere de wijk- en dorpsraden en maatschappelijke organisaties bij te betrekken.

Wethouders

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Voorne aan Zee krijgt zeven wethouders. Vijf van hen zijn tijdens de raadsvergadering van 2 januari benoemd. Het gaat om Peter Schop (IBV), Robert van der Kooi (IBV), Aart Jan Spoon (VVD), Igor Bal (VVD) en Daan van Orselen (Partij Voorne aan Zee). Er komen nog twee wethouders bij, van IBV en BVNL. De beoogde wethouders zijn Tatjana Sormaz (BVNL) en Janneke Postma (IBV). Zij worden tijdens de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering van 16 januari officieel benoemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio