15.1 C
De Bilt

Hellevoetsluis viert Fietsfestival tijdens Vestingdagen

Afgelopen weekend vond op het Schoolplein het eerste Fietsfestival van Hellevoetsluis plaats als onderdeel van de Vestingdagen. Twee dagen lang konden bezoekers (opnieuw) kennismaken met alles wat de fiets te bieden heeft. Het Fietsfestival werd georganiseerd door gemeente Hellevoetsluis in samenwerking met Zuid-Holland Bereikbaar om fietsgebruik en andere duurzame manieren van reizen op Voorne-Putten te stimuleren.

Opening Fietsfestival door wethouders

Het Fietsfestival werd op zaterdag 20 augustus om 11.00 uur officieel geopend door wethouders Peter Schop (o.a. Verkeer en vervoer en Duurzaamheid) en Aart Jan Spoon (o.a. Toerisme en recreatie). Vervolgens brachten zij samen met Elionne Smit (MT-lid bij Zuid-Holland Bereikbaar) een bezoek aan de diverse stands op het festival, waaronder die van fietshandelaar Giant Store Kees van Dijk en de Fietsersbond.

Wethouder Schop: “Het was goed om te zien dat veel ouders en kinderen het fietsplein wisten te vinden. Die enthousiaste koppies tijdens de fietsactiviteiten, het plezier straalde ervan af. En dat is wat we willen: dat jong en oud met plezier en veilig de fiets pakt in Hellevoetsluis!”

Wethouder Spoon: “De combinatie van leuke activiteiten, goede informatie en ook nog eens een extra fietsenstalling. Dat past helemaal bij een evenement waar we in Hellevoetsluis trots op mogen zijn: de Vestingdagen 2.0.”

Fietsen voor jong én oud

Op het Fietsfestival was voor de hele familie van alles te beleven. Zo konden de jongere deelnemers bijzondere rijwielen uitproberen in het fietscircus en een eigen fietskunstwerk schilderen. Ook was er een BMX-experience met een demonstratie door oud-wereldkampioen Sietse van Berkel. Daarnaast werden er gratis fietslessen voor kinderen en volwassenen gegeven door de fietscoaches van Fietsschool010 en werden er kleine fietsreparaties gedaan.

Reizen naar je werk

Het Fietsfestival is onderdeel van een breder pakket aan maatregelen om duurzaam reizen op Voorne-Putten te stimuleren. Zo konden bezoekers van het festival bij de mobiliteitsexperts van Zuid-Holland Bereikbaar terecht voor advies over de fiets voor dagelijks gebruik. Zij gaven bijvoorbeeld uitleg over aantrekkelijke fiscale regelingen die er voor de fiets zijn. Ook bedrijven die willen verduurzamen of kosten willen besparen op het gebied van mobiliteit en logistiek, kunnen via het platform Reizennaarjewerk.nl contact zoeken met de mobiliteitsmakelaars voor kosteloos maatwerkadvies. Bewoners en forenzen in het gebied kunnen op Reizennaarjewerk.nl terecht voor informatie over werkzaamheden en mogelijke reisalternatieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio