14 C
De Bilt

Jan Blankenspeld voor duizendpoot in woord en beeld: Teun Lageweg

Maandagmiddag 28 november ontving Teun Lageweg de Jan Blankenspeld uit handen van loco-burgemeester Hans van der Velde. Deze Hellevoetse onderscheiding krijgt hij voor zijn jarenlange en zeer uiteenlopende inzet voor Hellevoetsluis.

Vele verhalen van Hellevoet

Teun Lageweg is een ‘oude bekende’ van gemeente Hellevoetsluis. Al in 1982 kwam hij in dienst bij de gemeente en dat bleef hij tot oktober 1999. In die jaren werkte hij als Hoofd afdeling Voorlichting en Senior communicatieadviseur. Vanuit zijn vakgebied en zijn passie heeft hij ‘vele verhalen van Hellevoet’ vastgelegd voor het nageslacht. Enkele voorbeelden daarvan: een wekelijkse rubriek in Groot-Hellevoet met oude archieffoto’s van Hellevoetsluis, een prachtig boek over de geschiedenis van Voetbalvereniging Hellevoetsluis en één over het honderdjarig bestaan van tennisvereniging United Service.

Ook werkte hij als vrijwilliger bij het Stadsmuseum Hellevoetsluis waar hij zich jarenlang inzette om foto’s te beschrijven, archiveren en publiceren zodat zij openbaar toegankelijk zijn. De lijst van werkzaamheden is eigenlijk te lang om op te noemen want de heer Lageweg was ook werkzaam voor de oudheidkamer, was tipgever voor het boek van Arie van den Ban “Oorlogswater over de inundaties in 1944”, bestuurslid van de Kerk aan de Ring en stond het Droogdok Jan Blanken bij met hulp en advies.

Teun Lageweg een echte duizendpoot

Loco-burgemeester Hans van der Velde: “De inzet van een duizendpoot als Teun Lageweg met zijn brede en grote kennis van de Hellevoetse geschiedenis is ontzettend waardevol. Door zijn jarenlange toewijding kunnen we ook in de toekomst nog genieten van vele bijzondere Hellevoetse verhalen. Want ook al gaan we straks op in Gemeente Voorne aan Zee, mede door de inzet van de heer Lageweg blijven de verhalen van Hellevoetsluis levend!

Jan Blankenspeld

De Jan Blankenspeld is een Hellevoetse onderscheiding die alleen in speciale gevallen wordt uitgereikt, het gaat om uitzonderlijke verdiensten voor de Hellevoetse samenleving. De beslissing voor de uitreiking van de Jan Blankenspeld ligt bij het college van burgemeester en wethouders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio