21.8 C
De Bilt

Ontdek jouw Groene Liefde tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april in regio Voorne-Putten

Voorne-Putten – Kom in de Kas, het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector, vindt plaats op zaterdag 6 april en staat in het teken van Groene liefde. Bij Kom in de Kas hebben we heel veel Groene liefde om te geven. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas en nog veel meer.

Kom in de Kas is een groene ontmoetingsplek die mensen samenbrengt, om Groene Liefde te ontdekken en door te geven. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. Iedereen is uitgenodigd om op zaterdag 6 april van 10.00 tot 16.00 uur zijn of haar Groene Liefde te ontmoeten.

Jouw Groene Liefde is zóóó dichtbij

Maak kennis met de de tien bedrijven op Voorne Putten. Ontdek hoe anthuriums, tomaten, aubergines, komkommers, paprika’s en aardappelen worden gekweekt. Bekijk de mooiste bloemen en planten en aai de lammetje en kalfjes. Je beleeft niet alleen een ontzettend leuke dag, je leert ook nog van alles over het leven van boeren en tuinders. Te zien zijn prachtige bio glasgroenten bedrijven en professionele sierteeltbedrijven en ook innovatieve akkerbouw en veehouderij. En dat allemaal op een eiland bij elkaar!

thumbnail?sz=w1920&id=1K9eOytTCvc5t90bCRlxNZsX9oRr FY59
Uitleg bij een plantmachine – Foto: @ Quinten van Ooijen

Activiteiten

Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en watergeven van de planten. Natuurlijk staan de boeren en tuinders klaar om een rondleding te geven en alle vragen te beantwoorden. Ook het beroep van molenaar wordt in de spotlight gezet, een ambacht dat niet verloren mag gaan. Naast het bezichtigen van de kas en informatie die je kunt opdoen over de teelt, zijn er een aantal leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen en uilenballen uitpluizen.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt in 2024 voor de 46e keer georganiseerd. In de regio Voorne Putten nemen tien bedrijven deel. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 6 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Bij sommige locaties zijn tijdelijke verkeersmaatregelen genomen, respecteer deze maatregelen en volg de aanwijzingen van de vrijwilligers en verkeersregelaars.

Invaliden kunnen voor parkeren ter plekke afstemmen met de verkeersregelaars. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en LinkedIn. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio