16.1 C
De Bilt

Mooi! Nieuw logo nieuwe gemeente Voorne aan Zee

Afgelopen maand hebben inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisatie hun voorkeur uitgesproken voor het logo van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Het resultaat is een vriendelijk en tegelijk sterk beeldmerk, waarvoor de rijke natuur om ons heen als inspiratie dient.

Overduidelijke voorkeur logo

De drie burgemeesters Peter de Jong, Milène Junius en Gregor Rensen; “We willen iedereen bedanken voor het uitspreken van de voorkeur voor een logo. Er hebben veel mensen gereageerd en de voorkeur lag duidelijk bij deze versie. Het is een mooi logo voor een mooie gemeente. Het geeft uiting aan de identiteit van de nieuwe gemeente. Wij presenteren met trots dit logo.”

Inbreng inwoners en ondernemers meegenomen in ontwerp

Het nieuwe logo en de uitwerking van de huisstijl voor de nieuwe gemeente doet recht aan eerdere inbreng van inwoners en ondernemers. Een aantrekkelijke en gezonde gemeente met veel natuur om te fietsen, te wandelen en watersport te bedrijven. Ook is er een duidelijke wens uitgesproken dat elk dorp en elke wijk zichzelf blijft en dat er aandacht is voor geschiedenis en cultuur. Het nieuwe logo en de bijhorende huisstijl weerspiegelen deze wensen.

Burgermeesters met nieuwe huisstijl
Burgermeesters met nieuwe huisstijl – Foto: Niels Braal Fotografie

Organische vormen beelden landschap en water uit

Prominent zijn de organische vormen en lagen, die staan voor het diverse landschap en het water. Ook is er gedacht aan de identiteit van de afzonderlijke plaatsen. Zo komen in de huisstijl, in de vorm van unieke symbolen, herkenbare gebouwen en locaties terug. Door het kleurgebruik ontstaat er samenhang tussen kenmerken die tekenend zijn voor onze omgeving. Zo staat het okergeel voor het strand, zand en de zon. In het groen komen de graslanden en de duinen terug. Tot slot symboliseren het licht- en het donkerblauw de binnenwateren en de zee. Dit alles komt samen in een schild: een verwijzing naar het gemeentewapen en de rijke historie. 

Gemeentewapen

De nieuwe gemeente Voorne aan Zee heeft niet alleen een nieuw logo en een bijpassende huisstijl. Maar ook is er verzoek gedaan bij de Hoge Raad van Adel voor een nieuw gemeentewapen. De huisstijl is vooral bedoeld voor de herkenbaarheid van de gemeentelijke organisatie. Het gemeentewapen wordt gebruikt voor officiële documenten, zoals het trouwboekje, uittreksels, maar bijvoorbeeld ook in de ambtsketen. Zodra de Koning het gemeentewapen heeft verleend, zal dit ook gepresenteerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio