27.9 C
De Bilt

Mantelzorgers Voorne aan Zee in het zonnetje gezet.

Vrijdagavond 10 november werden op de landelijke mantelzorgdag, mantelzorgers uit gemeente Voorne aan Zee in Theater de Twee Hondjes in het zonnetje gezet. Zangeres Milène van der Smissen zorgde voor een muzikale omlijsting. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Voor het eerst dit jaar werd de landelijke mantelzorgdag gezamenlijk door Stichting Mee, SBO en Catharina, thuis op Voorne voor alle mantelzorgers in Voorne aan Zee georganiseerd. Voorheen werd dit door verschillende organisaties in de voormalige gemeenten gedaan. Wethouder Janneke Postma opende deze mooie avond en gaf aan hoe belangrijk mantelzorgers in onze samenleving zijn. ‘De zorg voor naasten is vaak vanzelfsprekend, maar ook heel intensief. Het is dan ook heel belangrijk om hen te laten weten, dat ze gezien en gewaardeerd worden. Deze bedankavond is dan ook zeer gewenst en verdiend,” aldus de wethouder.

Wie zijn mantelzorgers?

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een familielid of bekende die hulp nodig heeft. Meestal gaat het om zorg voor personen met een langdurige ziekte, een beperking of een hoge leeftijd. U bent mantelzorger wanneer u meer dan 8 uur per week zorgt voor een ander. U verleent deze zorg dan voor een periode langer dan 3 maanden. De zorg kan bestaan uit ondersteuning bij het huishouden of de persoonlijke verzorging.

Bent u mantelzorger voor een partner, vriend(in), kind, buurman, buurvrouw? Op de website van gemeente Voorne aan Zee (www.voorneaanzee.nl/ondersteuning-voor-mantelzorgers) kunt terecht welke organisaties u ondersteuning kan bieden voor het uitvoeren van deze zware taak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio