20 C
De Bilt

Mini dansmarathon: non-stop dansen voor Longfonds

Nissewaard – Wendy van Dijk en Jan Versteegh presenteren de zwaarste en langste dansspektakel ooit, live op de Nederlandse televisie: De Dansmarathon. Honderd koppels dansen op de muziek van optredens van meer dan honderd dj’s en artiesten. Het koppel dat na 50 uur het langst op de dansvloer heeft gestaan, wint een geldprijs van maar liefst 100.000 euro. En dat is niet het enige. De koppels dansen namelijk voor het goede doel: Longfonds. De Dansmarathon is van 14 t/m 16 oktober live te zien op SBS6.

Mini dansmarathon in Nissewaard

Tijdens de 50-uur durende live uitzending van De Dansmarathon organiseert de gemeente Nissewaard op 15 oktober een eigen mini-dansmarathon! Er wordt van 19.30 – 01.00 uur gedanst om aandacht te vragen voor Longfonds. Dat gebeurt op de drie locaties; De Boekenberg, ruïne Ravesteyn en Theater de Stoep

Deelnemende dansscholen ontvangen waardering

Aan de mini dansmarathon doen maar liefst zeven dansscholen/verenigingen mee, namelijk:

  • Dansstudio KP
  • Centrum voor de Kunsten
  • Time2LineDance
  • Dansschool Norbert van Wijk
  • Melanie in Motion
  • De Spaanse Vereniging (Flamengo)
  • GrapeFine Sports

Wethouder Martijn Hamerslag wilde de dansscholen/verenigingen graag moreel ondersteunen. Hij reikte daarom dinsdag 5 oktober nieuwe High-five (special edition) borden uit, aan organisaties, die aan deze manifestatie deelnemen.

“De gemeente probeert heel Nissewaard, jong en oud in beweging te krijgen. En dansen blijkt enorm populair en heeft ontzettend veel positieve effecten, naast dat het natuurlijk gewoon heel leuk is. Ik ben vooral trots dat wij als ‘dansgemeente’ zijn uitgekozen om mee te doen”, aldus Hamerslag.

Longfonds

De marathon staat dus geheel in het teken van Longfonds. Er zijn 600.000 Nederlanders met onherstelbaar beschadigde longen. Daarom werkt Longfonds met vooraanstaande wetenschappers en artsen keihard aan een medische doorbraak: een mini-long. De mini-long maakt het mogelijk om in de toekomst beschadigde longen weer gezond te maken. Iedereen die tijdens De Dansmarathon gaat meespelen met de Vriendenloterij maakt niet alleen kans op geweldige prijzen, maar steunt ook Longfonds bij de verdere ontwikkeling van die mini-long.

Live uitzending

De marathon is van 14 t/m 16 oktober live op SBS6 te zien. In aanloop naar het grote dansspektakel leren we de danskoppels kennen via speciale Dansmarathon-journaals. SBS6 zendt deze van 12 september t/m 3 oktober op donderdag- en zondagavond uit tussen Hart van Nederland en Shownieuws. 3 t/m 12 oktober zijn de journaals dagelijks te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio