20 C
De Bilt

Mobiliteitsplan voor gemeente Voorne aan Zee

Een goede bereikbaarheid en veilige verkeerssituaties. Dat is de ambitie van gemeente Voorne aan Zee. Daarom wordt gewerkt aan een mobiliteitsplan. In een mobiliteitsplan staat wat de gemeente de komende jaren gaat doen op het gebied van verkeer en vervoer. De eerste stap is een enquête onder onze inwoners en ondernemers. Deze enquête start vandaag. Inwoners kunnen deze invullen tot en met 3 juni, via www.denkmeemetvoorneaanzee.nl.

Wethouder Peter Schop (verkeer): “Heel graag werken we aan veiligheid in het verkeer en aan de bereikbaarheid van onze gemeente. We willen weten waar onze inwoners en ondernemers knelpunten ervaren, welke verkeerssituaties aangepakt moeten worden en wat ze nog missen op het gebied van mobiliteit. De inbreng uit de enquête en later ook uit gesprekken helpt om met elkaar tot een goed plan te komen.”

Mobiliteitsplan

Het mobiliteitsplan geeft antwoord op de vraag: Hoe houdt de gemeente Voorne aan Zee haar dorpen en steden leefbaar, bereikbaar en verbonden met de regio (Europoort, Rotterdam, havens)? In dit mobiliteitsplan beschrijft de gemeente de ambities en maatschappelijke thema’s binnen de gemeente en regio op het gebied van verkeer en vervoer. Het plan moet meetbare en realistische doelen bevatten op het gebied van bereikbaarheid, verkeersveiligheid, parkeren en mobiliteit. Het plan helpt om afwegingen te maken over ontwikkelingen en projecten in de toekomst.

Denk daarbij aan thema’s als  lopen, fietsen, openbaar vervoer, deelauto’s, parkeren, landbouw- en vrachtverkeer en de algehele verkeersafwikkeling. De gemeente vertaalt de wensen, ambities en plannen naar een uitvoeringsplan met concrete projecten. De gemeente werkt dit jaar aan het mobiliteitsplan. De uitvoeringsagenda die bij het plan hoort, richt zich op de periode 2025 tot en met 2035.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio