13.5 C
De Bilt

Naam nieuw Kindcentrum bekend: ‘De Samenstroom’

Hellevoetsluis – Het nieuw te bouwen Kindcentrum krijgt de naam ‘Kindcentrum De Samenstroom’. Dit werd op 15 juli 2020 tijdens een feestelijk moment bekend gemaakt door vertegenwoordigers van onderwijs/kinderopvang en wethouder Hans van der Velde. De wethouder onthulde daarbij ook een bouwbord met daarop impressies van het nieuwe Kindcentrum en de naam. Het gebouw maakt onderdeel uit van de nieuwe buurt Stadsdorp 3223. De bouw is onlangs al van start gegaan en de oplevering staat gepland op juni 2021.

De Samenstroom

Een nieuw gebouw vraagt om een nieuwe naam. Om tot deze naam te komen zijn er verschillende creatieve sessies georganiseerd. Uiteindelijk is er voor een naam gekozen die laat zien waar het Kindcentrum voor staat: ‘met elkaar gelijke kansen creëren voor ieder kind door onderwijs, opvang en zorg dichtbij elkaar te brengen en te laten ‘samenstromen’ in één gebouw’.

,,Een mooi uitgangspunt voor dit unieke concept’’, aldus wethouder onderwijs Hans van der Velde. ,,De weg hiernaartoe heeft van alle partijen veel inspanning gevraagd. Het voelde daarom als een overwinning toen de eerste palen onlangs werden geslagen; het gaat nu écht gebeuren. De aannemer, Cordeel, is ondanks alles rondom corona al flink aan het bouwen. In de tussentijd zetten wij samen met het onderwijs en opvang de puntjes op de i. Ons werk is nog lang niet af, maar we zetten hiermee weer een flinke stap in de juiste richting!’’

Goede samenwerking

Het Kindcentrum wordt gebouwd door Cordeel. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe sportcomplex De Eendr8. Wethouder van der Velde: ,,We hebben te maken met een aannemer die zich niet alleen innovatief, maar ook betrouwbaar toont. De samenwerking verloopt uitstekend. Complimenten voor Cordeel!’’

Kindcentrum

Met de bouw van het Kindcentrum, krijgt Hellevoetsluis een unieke samenwerkingsvorm die onderwijs, opvang en zorg bij elkaar brengt. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders moeten hier straks van gaan profiteren. Hiermee geeft de gemeente invulling aan een van de belangrijkste speerpunten uit het collegeprogramma: ‘een Hellevoetsluis met gelijke kansen voor kinderen en waar alle inwoners mee kunnen doen. Ongeacht de persoonlijke situatie, afkomst of leeftijd’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio