10.4 C
De Bilt

Natuurspeeltuin Oostvoorne door wethouder Van der Pol geopend

Vandaag is om 9.30 uur de feestelijke opening van de nieuwe natuurspeeltuin aan de rand van het Mildenburgbos in Oostvoorne verricht door wethouder Lies van der Pol. De nieuwe speeltuin is gebouwd op de plek waar voorheen peuterspeelzaal De Peuterhof stond, ter hoogte van Stationsweg 48-52. Wethouder Van der Pol opent de speeltuin samen met kinderen van de buitenschoolse opvang en basisscholen CNS De Nieuwe Weg en OBS De Bosrand. Voor hen zijn er leuke activiteiten onder leiding van De Natuurklas en freerunner Tim van Onselen.

Nieuwe naam

De wethouder maakt tijdens de opening ook de nieuwe naam van de natuurspeeltuin bekend. Kinderen van de omliggende scholen en andere betrokkenen bij de speeltuin konden suggesties doen voor de nieuwe naam. Uit deze lijst van namen zijn de drie leukste gekozen. Op deze drie kon vervolgens gestemd worden via de website van de gemeente.

Natuurlijke speelplek

Wethouder Van der Pol: “Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe, natuurlijke speelplek in Oostvoorne! Kinderen van alle leeftijden kunnen heerlijk spelen op deze prachtige plek. Voor de ouders of begeleiders worden er nog bankjes geplaatst, zodat het ook voor hen een fijne plek is.”

Ontwerp natuurspeeltuin

Stichting Zuid-Hollands Landschap en de gemeente Westvoorne hebben samen met een groep betrokken inwoners en andere belanghebbenden gewerkt aan de ontwikkeling van deze nieuwe natuurspeeltuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio