15.8 C
De Bilt

Nissewaard Lokaal zoekt wijk- en buurtvertegenwoordigers

Nissewaard Lokaal is op zoek naar wijk- en buurtvertegenwoordigers. De partij vraagt inwoners zich te melden als ogen en oren van hun buurt. Hiermee hoopt de partij sneller en beter signalen uit wijken te kunnen ontvangen als er zaken spelen. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld plannen die de leefbaarheid in de buurt verbeteren, verkeerssituaties, (achterstallig) onderhoud en (sociale) voorzieningen. De partij wil hiermee nog beter opkomen voor het belang en de wensen van de inwoners.

Inwoners direct informeren en betrekken

“Al jaren weet onze partij een deel van de inwoners te informeren en te betrekken via onder meer social media,” vertelt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Hiermee informeren wij een steeds groter wordende groep inwoners en dat heeft bijgedragen aan veel ideeën en oplossingen vanuit deze betrokken groep.” Daarom weet Nissewaard Lokaal uit ervaring dat ideeën en noodzakelijke oplossingen vaak via inwoners komen. Wie weet er immers beter wat er in een buurt speelt en wat een wijk of dorp nodig heeft dan de eigen bewoners, stelt de partij.

Oplossing komt vaak van inwoners zelf

“Nissewaard Lokaal wil hier graag bij helpen,” vertelt partijvoorzitter Koos Smeding. “Wij kunnen hierin iedere vorm van informatie en ondersteuning gebruiken. Om deze signalen beter te kunnen verzamelen en daardoor beter te weten wat er speelt in onze buurten willen wij aan de slag met wijkvertegenwoordigers. Wij vinden een vorm van wijkvertegenwoordiging een belangrijk onderdeel in onze lokale politieke vereniging.”

Wijkvertegenwoordigers Nissewaard Lokaal

Het doel van Nissewaard Lokaal is om regelmatig contact hebben met de wijkvertegenwoordigers en hen actief op te zoeken om op de hoogte te blijven. Daarnaast wil de partij wijkvertegenwoordigers graag een inkijk geven in de politiek en laten meedenken over hoe zaken binnen een wijk aangepakt kunnen worden.

Meer informatie is te vinden op nissewaardlokaal.nl. Geïnteresseerde bewoners kunnen zich melden op fractie@nissewaardlokaal.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio