22.4 C
De Bilt

Nissewaard pakt overlast deelscooters aan; Nissewaard Lokaal blij met voortvarend besluit

Nissewaard Lokaal is blij dat de gemeente Nissewaard aan de slag gaat met de overlast van deelscooters. Wethouder Chris Hottentot (Nissewaard Lokaal) vertelde de commissie Leefomgeving met de deelscooteraanbieders hierover afspraken te willen maken. Inwoners beklagen zich er al langer over dat deelscooters lukraak op de stoep worden geparkeerd, waardoor de doorgang wordt belemmerd. Hottentot wil dat er speciale parkeervakken komen voor deze scooters.

Deelscooters in Nissewaard

Onlangs maakten GoSharing en Felyx bekend om zich de komende wintermaanden terug te trekken uit de gemeente. In de winter staan de scooters vaker stil en is de kans groter dat ze de dupe worden van vandalisme. Hottentot gaf aan hiervan te balen: “Op deze manier kan je geen beleid maken op deelmobiliteit.”

Tegelijkertijd biedt deze ontwikkeling ook kansen, hield hij de commissie voor. Inmiddels heeft zich een derde deelaanbieder gemeld bij de gemeente. “Hierdoor kunnen we aan de voorkant de juiste afspraken maken,” vertelde Hottentot. “Tegelijkertijd zullen we niet toestaan dat Felyx en GoSharing zomaar terugkomen. Ook zij zullen zich hieraan moet committeren.”

Aanpak deelscooters

De aanpak van de overlast van deelscooters was al een onderdeel in het verkiezingsprogramma van Nissewaard Lokaal. De partij is blij dat de gemeente hier nu voortvarend mee aan de slag gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio