8.8 C
De Bilt

Hellevoetse scholieren helpen met biodiversiteit bij geluidsmuur Stadsdorp 3223

Op donderdag 23 juni hebben kinderen van De Samenstroom een workshop ‘biodiversiteit’ gevolgd bij de nieuwe geluidsmuur in de wijk Stadsdorp 3223. De geluidsmuur -van ongeveer 164 meter lang- is kortgeleden geplaatst om de woningen, die in deze wijk worden gebouwd, te beschermen tegen geluid en zicht. Om de muur een natuurlijke uitstraling te geven, wordt deze onder andere begroeid met klimop en zijn er kasten voor dieren en insecten geplaatst. Gemeente Hellevoetsluis betrekt hierbij scholieren van Kindcentrum De Samenstroom die in dezelfde wijk staat.

Geluidsmuur die past in de omgeving

De geluidsmuur heeft als belangrijkste functie om de woningen binnen Stadsdorp 3223 tegen het geluid van het aangrenzende bedrijventerrein te beschermen. Om de muur als het ware ‘op te nemen in de omgeving’, is gekozen om deze een natuurlijke uitstraling te geven. Ook is er bij de keuze van het materiaal gekeken naar wat er binnen de wijk past. Bij Kindcentrum De Samenstroom is gebruik gemaakt van cortenstaal. Dit materiaal komt ook weer terug in de geluidsmuur.

Biodiversiteit

De muur wordt op grote delen begroeid met klimop als Hedera helix en Parthenocissus tricuspidata. Ook zijn er kasten voor vleermuizen, huismussen en insecten (insectenhotel). Samen met de kinderen van het Kindcentrum wil de gemeente hiermee een bijdrage leveren aan de biodiversiteit en de kennis hierover in Hellevoetsluis. Zo gaan de kinderen op zoek naar insecten en helpen zij mee met het vullen van het insectenhotel.

Workshop

Wethouder Peter Schop was ook aanwezig bij de workshop: “Een geluidsmuur is nu eenmaal belangrijk voor het woongenot in Stadsdorp 3223. Die moest er dus komen. De vraag was alleen hoe je zo’n muur ook voor het aanzicht aantrekkelijk maakt. En ik denk dat we daar een hele mooie oplossing voor hebben gevonden.”, aldus Peter Schop. “Het wordt nu niet alleen een hele mooie muur, maar ook een voor de jeugd leerzaam project én een mooie toevoeging voor onze biodiversiteit. Erg leuk om te zien hoe de kinderen hier met enthousiasme aan de slag zijn gegaan. Ik wens ze veel plezier en succes met het vervolg. Dat gaat vast helemaal goed komen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio