Stop met onkruidbranden

Zuidland – De maat is vol voor Nissewaard Lokaal en LieverLinks. De partijen willen dat de gemeente stopt met onkruidbranden nu opnieuw brand is ontstaan. Deze keer was het raak in Zuidland in een opslag aan de Raadhuisstraat. Al eerder ontstonden er in Spijkenisse brandjes aan schuttingen, coniferen en in schuurtjes. Wethouder Jan Willem Mijnans (ONS) beloofde destijds verbetering.

Onkruidbranden

Na de eerdere ophef besloot de gemeente om het onkruidbranden stop te zetten en tijdelijk heteluchtbranders in te zetten. Later besloot de gemeente om branders weer in te zetten, op voorwaarde dat er niet binnen 30 centimeter van bebouwing en schuttingen gebrand zou worden.

Hoewel zowel Nissewaard Lokaal en LieverLinks signalen doorspeelden dat er weldegelijk langs bebouwing en schuttingen gebrand zou worden, lijkt de ONS-wethouder hier niets mee te hebben gedaan.

Voor beide partijen is de maat vol. Eerder genomen maatregelen blijken geen effect te hebben als het gaat om het voorkomen van brand in en aan eigendommen van inwoners door het branden van onkruid. Ondanks afspraken gaat men toch door met branden dicht langs bebouwing, zo moesten raadsleden van Nissewaard Lokaal en LieverLinks met eigen ogen aanschouwen. Daarom vinden zij dat het onkruidbranden helemaal moet stoppen. Voor het straks compleet misgaat.

De partijen hebben in een mail aan wethouder Mijnans aangedrongen om helemaal te stoppen met onkruidbranden. Bovendien willen zij weten waarom er tegen de afspraken in toch meerdere keren onkruid is gebrand bij schuttingen en bebouwing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio