9.4 C
De Bilt

Tarief hondenbelasting niet akkoord voor Nissewaard Lokaal

Nissewaard – Nissewaard Lokaal kon in de raadsvergadering van woensdag 8 december, als enige partij, niet instemmen met het tarief voor de hondenbelasting van 2022. De partij vond het niet eerlijk naar eigenaren van twee of meer honden. Die moeten meer gaan betalen, terwijl eigenaren voor de eerste hond een forse korting krijgen.

Afspraken over hondenbelasting

Aanleiding voor deze korting is een amendement van PVV, Belang van Nissewaard en Nissewaard Lokaal afgelopen november. In het amendement, die tijdens de begroting is aangenomen, riepen de partijen op om van de hondenbelasting een doelbelasting te maken. Dat betekent dat er niet meer belasting kan worden geheven, dan er aan kosten voor hondenbeleid uitgegeven wordt. Hierdoor kon het belastingtarief enigszins omlaag. Het hoogst haalbare wat deze partijen konden realiseren, omdat een meerderheid van de gemeenteraad tegen het afschaffen van de hondenbelasting is.

Stijging

Het gemeentebestuur heeft besloten om die korting te geven aan de eigenaren van een eerste hond. Waar een eerste hond dit jaar nog € 90,36 kost, daar wordt het tarief in 2022 verlaagd naar € 76,29. Eigenaren van twee of meer honden moeten wel de jaarlijkse indexatie betalen, zo vindt het gemeentebestuur. Zij betalen in 2022 € 200,71, waar dit in 2021 nog € 197,10 was. Een stijging van 1,83%.

Oneerlijk

Nissewaard Lokaal vindt dat ook mensen met twee of meer honden recht hebben op een evenredige daling. Om die reden stemde Nissewaard Lokaal als enige partij tegen de tarieven voor de hondenbelasting in 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio