4.1 C
De Bilt

Veiligheidspost in Westvoorne geopend door burgemeester en politiechef

Westvoorne – Donderdag 28 oktober 2021 openden burgemeester De Jong en teamchef Van Doorn de nieuwe veiligheidspost op bedrijventerrein Pinnepot in Oostvoorne. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de realisatie van de gezamenlijke post waar de wijkagenten, de ambulancedienst van de Veiligheidsregio Rotterdam (VRR) en de gemeentelijke buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) samen gaan werken. De politie en de gemeentelijke boa’s starten samen op de veiligheidspost, de ambulancedienst van de VRR volgt volgend jaar.

1 post, 3 veilgheidsdiensten

Burgemeester De Jong: “Een gezamenlijke post voor de drie veiligheidsdiensten is iets wat we als gemeente al langer wilden realiseren. Ik ben er trots op dat dit nu gelukt is in Oostvoorne. Een gemeenschappelijke werkplek zorgt voor korte lijnen tussen de mensen die zich met de veiligheid van onze samenleving bezig houden. Hierdoor kunnen de veiligheidsdiensten snel en efficiënt actie ondernemen. Dit zal zeker bijdragen aan de veiligheid van onze inwoners.” 

Waarom samenwerken vanuit één veiligheidspost?

De VRR wilde graag een nieuwe post voor de ambulancedienst aan de westkant van Voorne-Putten, vanwege de sluiting van de post op de Maasvlakte. Dit om de aanrijtijden van de ambulance zo kort mogelijk te kunnen houden. De mogelijkheid voor een nieuwe post in Oostvoorne kwam dus als geroepen, niet alleen vanwege de locatie maar ook vanwege de samenwerking met de politie en de boa’s. Ook voor de politie zullen de aanrijtijden verkorten door gebruik te maken van de post.

Werkplek voor wijkagenten

De veiligheidspost als werkplek voor de wijkagenten van Brielle en Westvoorne zorgt bovendien voor meer zichtbaarheid en een kleinere afstand tussen politie en inwoners. Ook omdat de boa’s regelmatig in nauw contact staan met inwoners en ondernemers en er ook gesprekken met inwoners plaats zullen vinden op de veiligheidspost. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio