9.9 C
De Bilt

Vluchtelingenschip ms. Alemannia tijdens kerstperiode opnieuw in Hellevoetsluis

Net als vorig jaar biedt de gemeente Voorne aan Zee ook deze kerstperiode weer een aanlegplaats aan een vluchtelingenschip met 150 personen. Het schip ligt de rest van het jaar in Krimpen aan den IJssel. Het schip, de ms Alemannia, komt van 14 december 2023 tot en met 15 januari 2024 te liggen aan de Kanaalweg Westzijde, op de plek waar voorheen langere tijd een opvangschip heeft gelegen. Daarna gaat het schip weer terug naar Krimpen aan den IJssel.

In de periode rondom de feestdagen komen binnenvaartschippers naar Krimpen aan den IJssel om hun schepen aan te meren. Daarvoor is ook de plek nodig waar normaal gesproken de ms Alemannia aangemeerd ligt. Daarom heeft de gemeente Krimpen aan den IJssel onze gemeente opnieuw gevraagd mee te werken aan een tijdelijke opvangplek. Het college van B&W heeft besloten daaraan mee te werken. Vorig jaar is deze tijdelijke opvang zeer goed verlopen.

De bewoners van het Vluchtelingenschip

Op het schip ‘ms Alemannia’ verblijft een groep die voornamelijk bestaat uit gezinnen, moeders en kinderen, afkomstig uit onveilige landen. Dit zijn in totaal zo’n 150 personen. Zij leven al langere tijd samen op het schip en vormen een gemeenschap. Voor de bewoners is er dagbesteding en onderwijs aan boord van het schip. In de periode dat het schip in Hellevoetsluis verblijft, is dit ook geregeld.

Toezicht en veiligheid

Voor de veiligheid zijn er dag en nacht beveiligers op het schip aanwezig. Daarnaast is er ook een locatiemanager aanwezig die in contact staat met de Boa’s, politie en brandweer. De GGD en brandweer zijn betrokken voor de gezondheid en brandveiligheid aan boord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio