2.1 C
De Bilt

Voor winkelcentrum Struytse Hoeck in Voorne aan Zee is nieuwe visie gemaakt

Voor winkelcentrum de Struytse Hoeck is een nieuwe centrumvisie gemaakt. De visie is tot stand gekomen na onderzoek onder bezoekers van het winkelcentrum, inwoners van de gemeente Voorne aan Zee, ondernemers en eigenaren/omwonenden in en rondom het winkelcentrum. De Struytse Hoeck wordt een winkelcentrum met meer verschillende functies dan alleen winkelen, zoals bijvoorbeeld vrijetijdsactiviteiten, maatschappelijke en culturele voorzieningen. Dit zorgt ervoor dat bezoekers langer in het winkelcentrum blijven.

Vervolg op de heropening Struytse Hoeck van 2022

De laatste centrumvisie van de Struytse Hoeck dateert uit 2015. In de jaren die volgden is het winkelcentrum helemaal vernieuwd en heeft een eigentijdse uitstraling gekregen. In september 2022 is de Struytse Hoeck officieel heropend. De gemeente kijkt nu samen met winkeliersvereniging de Struytse Hoeck of de vernieuwingen het effect hebben dat men toen voor ogen had en hoe het nog beter kan. Wethouder Aart-Jan Spoon benadrukt de waarde van de nieuwe centrumvisie: “De Struytse Hoeck is heel belangrijk voor onze inwoners en voor de regio. Het winkelcentrum biedt daarnaast ongeveer 1400 arbeidsplaatsen. Het is belangrijk dat dit winkelcentrum toekomstbestendig is. Mooi dat we voor deze toekomstvisie opnieuw samenwerken met de winkeliers en eigenaren van het winkelcentrum.”

Meer functies en aandacht voor bewegwijzering

In de nieuwe visie is er meer aandacht voor eten/drinken, horeca, ambachten, vrijetijdsactiviteiten, maar ook voor maatschappelijke en culturele voorzieningen. Door nieuwe functies aan het winkelcentrum toe te voegen zullen er meer verschillende bezoekers komen. Ook zullen zij dan mogelijk langer blijven in het centrum.

In de nieuwe visie is aandacht voor de bereikbaarheid (zowel op de fiets als met de auto) en de bewegwijzering van parkeerplaatsen en fietsenstalling. Maar ook het verbeteren van de bewegwijzering van de Vesting naar het winkelcentrum en andersom. Zo wordt het voor bezoekers makkelijker om de beide gebieden te bezoeken. Andere belangrijke aandachtspunten zijn het verder vergroenen, verduurzamen en schoonmaken van het centrum.

Kansen voor het winkelcentrum

In de visie worden nog meer kansen genoemd om het winkelcentrum verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het aantal woningen voor jeugd of ouderen boven de winkels in het centrum te vergroten. Momenteel is het nog niet mogelijk om nieuwe functies zoals vrijetijdsactiviteiten of meer woningen toe te voegen aan het winkelcentrum. Hiervoor moet eerst het bestemmingsplan worden aangepast. De nieuwe centrumvisie wordt in maart aan de gemeenteraad voorgelegd om er een besluit over te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio