20 C
De Bilt

Voorne aan Zee neemt de Blauwe Vlag weer met trots in ontvangst

Voorne aan ZeeWethouder Aart Jan Spoon van toerisme en economie en Lilian Herrewijnen van jachthaven Geijsman tonen met trots de nieuwe Blauwe Vlag voor het seizoen van 2024. Het Badstrand van Rockanje en het Quackstrand Hellevoetsluis hebben de Blauwe Vlag weer mogen behalen. Ook een aantal jachthavens hijst de vlag weer in top.

Erkenning voor Voorne aan Zee

Wethouder Aart Jan Spoon: “De Blauwe Vlag laat zien dat onze stranden schoon, heel en veilig zijn. Dat lijkt iets gewoons, maar is een mooie erkenning voor de inzet van onder meer de Reddingsbrigades in Rockanje en Hellevoetsluis, Voorne-Putten Werkt en de vele vrijwilligers die opruimacties organiseren op de stranden. Het is ook goed om te zien dat ook onze prachtige jachthavens weer de Blauwe Vlag in top mogen hijsen. Daar zijn we trots op.”

Jachthavens

Jachthaven Geijsman in Oostvoorne en jachthavens WSV Haringvliet, Marina Cape Helius en Watersportvereniging Haringvliet Kanaalhaven in Hellevoetsluis hebben ook de Blauwe Vlag behaald. Lilian Herrewijnen van jachthaven Geijsman: “Wij hijsen de Blauwe Vlag dit jaar alweer voor de 12e keer. Een mooi resultaat voor onze jachthaven!”

Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. De Blauwe Vlag is één jaar geldig. Ieder jaar wordt opnieuw bekeken of de gebieden aan de eisen voldoen. De Blauwe Vlag is een initiatief van de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale natuur- en milieuorganisatie. Dit jaar hebben 200 bedrijven de Blauwe Vlag ontvangen, waarvan 143 havens, 50 stranden en 7 binnenstranden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio