12.7 C
De Bilt

Start werkzaamheden aan de Turfkade

Brielle – Dinsdag 23 november gaat aannemersbedrijf Strukton Civiel b.v. uit Middelharnis, in opdracht van de gemeente Brielle, starten met de werkzaamheden aan de Turfkade. Het eerste onderdeel waaraan begonnen wordt is het ophogen van de kademuur aan de Turfkade. De kademuur wordt opgehoogd zodat de kade op één niveau komt te liggen. Langs de kade komt een nieuwe aanlegsteiger. Op smalle delen kunnen sloepen aanmeren en de brede delen kunnen worden gebruikt als verblijfsteiger met ruimte voor terrassen. De Turfkade is onderdeel van de Binnenstad-en havenvisie.

Als eerste is het gedeelte tussen de Zuidspuistraat en de Varkensstraat aan de beurt. Dit heeft als gevolg dat de parkeervakken op dit gedeelte langs de waterkant tot de kerst worden afgesloten.

Wethouder Van der Kooi: “De Turfkade wordt straks een plek waar je als bezoeker langer wilt verblijven omdat het er goed toeven is”.

Gefaseerde uitvoeringvan de werkzaamheden

Het project Turfkade wordt in fasen uitgevoerd: eerst wordt de kademuur opgehoogd en de fundering van het nieuwe monument en de kiosk gelegd. De Zuidspui brug wordt begin 2022 opgepakt. Uiterlijk 1 april, nog voor de feestelijkheden rond het 450-jarige jubileum van de bevrijding van Den Briel, zullen deze werkzaamheden gereed te zijn. In oktober 2022 wordt er verder aan het project gewerkt en komt de steiger aan bod.

Meer informatie is te vinden op de website https://www.brielle.nl/turfkade.
Tijdens het project is René le Comte van Strukton Civiel West bv aanspreekpunt voor omwonenden en andere betrokkenen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 0187-484400.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio