14.8 C
De Bilt

Eerste zonnebrandcrèmepaal Westvoorne in gebruik genomen

Op woensdag 13 juli hebben de wethouders Wilbert Borgonjen (zorg en welzijn) en  Henk de Graad (recreatie en toerisme) de eerste zonnebrandcrèmepaal in Westvoorne in gebruik genomen. Dit gebeurde op de 2e Slag te Rocka je. Bij de crèmepaal kunnen inwoners en bezoekers zich gratis insmeren met zonnebrandcrème.

Badstrand Rockanje en Oostvoornse Meer met zonnebrandcrèmepaal

In de loop van deze week worden in totaal vijf zonnebrandcrèmepalen geplaatst op de 1e en 2e Slag van het Badstrand Rockanje en rondom het Oostvoornse Meer. Bij aankomst op het strand kunnen inwoners en bezoekers zich gelijk insmeren met crème met  beschermingsfactor 30. De paal geeft zelf aan wanneer het verstandig is om je in te smeren. Dit wordt gedaan op basis van hoe hoog de UV-index – het risico om te verbranden – op dat moment is. Wethouder De Graad is blij dat de palen worden toegevoegd aan de voorzieningen in de recreatiegebieden: “We hopen dat deze pilot slaagt en dat de palen ook volgende zomer weer gebruikt kunnen worden”.

Bescherming tegen de zon

Op 22 juni heeft de gemeenteraad de motie ‘Bescherming tegen de zon’ aangenomen. Hierin werd gevraagd om op korte termijn zonnebrandcrèmepalen te plaatsen. Goed smeren is belangrijk. Men staat vaak niet stil bij de blijvende schade die verbranding van de huid kan opleveren. Wie zich niet beschermt tegen de steeds feller wordende zon, loopt het risico om een van de meest voorkomende kankers te krijgen. 52 procent van alle kankergevallen is huidkanker. Het aantal diagnoses loopt de laatste jaren hard op. Inmiddels zijn er jaarlijks meer dan 70.000 nieuwe gevallen. Bescherming met kleding of zonnebrandcrème zijn de beste manier om huidkanker te voorkomen. “De zonnebrandcrèmepaal helpt voorbijgangers zich bewust te worden van het belang van smeren én biedt hulp hierbij.”, aldus wethouder Borgonjen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio