8.9 C
De Bilt

3e editie Weert Respecteert in november

Weert – In november vindt de 3e editie van Weert Respecteert plaats! Kom jij ook je blik verruimen? We vieren een maand lang de diversiteit in de samenleving. Dat doen we met films in Gotcha Cinema, theaterstukken in het Munttheater, ontmoetingen, interviews en creatieve activiteiten. In Weert woont een bont gezelschap mensen en daar zijn we trots op, maar hoe goed kennen we elkaar eigenlijk? Weert Respecteert draait om elkaar ontmoeten en nieuwsgierig zijn naar het verhaal van de ander.

3e editie

Wethouder Geert Gabriëls: “Dit jaar ziet de 3e editie van Weert Respecteert er vanwege corona natuurlijk iets anders uit. Maar ik ben blij om te zien dat zoveel partijen zich inzetten om in deze tijd iets moois organiseren! Door dit uitgebreide programma krijgt toch iedereen de kans om erbij te zijn en iets van anderen te leren.”  

Een regenboog aan activiteiten

Met een programma van 17 activiteiten is er heel wat te ontdekken. Verschillende onderwerpen op het gebied van diversiteit passeren de revue: culturele identiteit, kolonialisme, radicalisering, genderidentiteit, (visuele) beperkingen en meer. Mensen uit verschillende groepen in de samenleving staan telkens in de spotlight.


Op 28 oktober klinkt het startschot voor de 3e editie van Weert Respecteert met de voorstelling WIE IS BAAS? in het Munttheater. Een voorstelling die laat zien hoe het koloniale verleden nog ongemerkt ons denken binnensluipt. In het Bibliocenter wordt Splinter Chabot – je kent hem misschien van De Wereld Draait Door – door Riya Geboers geïnterviewd over zijn ontwapenende boek Confettiregen; een autobiografische roman over diens worsteling met zijn seksuele geaardheid.

In Gotcha Cinema draaien verschillende films, waaronder Le jeune Ahmed. In deze film met nabespreking staat de vraag ‘Is er een weg terug na radicalisering?’ centraal. Je kunt ook aanschuiven bij de pubquiz in Qafé Respect of schilderen in zwart-wit tijdens een creatieve workshop bij RICK. Jongeren kunnen zich uitleven in de tekenwedstrijd ‘Ontwerp je eigen zuiltje’, geïnspireerd op Het Zuilen Kabinet onder de Boshoverbrug waar 27 zuilen door Street Art-kunstenaars zijn beschilderd.

Het complete programma vind je op de website www.weert.nl/respecteert. Of neem een kijkje op de Facebookpagina (@Weert Respecteert).

Coronaproof

Alle activiteiten worden coronaproof georganiseerd. Er geldt per activiteit een maximaal aantal bezoekers en reserveren is verplicht.

Samenwerking met Weerter organisaties

De 3e editie van Weert Respecteert is een samenwerking tussen verscheidene organisaties (o.a Munttheater, Gotcha Cinema, RICK, Bibliocenter Weert, Punt Welzijn, Stichting Toegankelijk Weert, Amnesty International, SMKK, Ouch Zo, ART-shock, Het Zuilen Kabinet, CJG, ADV Limburg) en de gemeente Weert en vrijwilligers. Verschillende organisaties en Weertenaren hebben ideeën aangedragen en activiteiten georganiseerd. De gemeente heeft hierbij alleen een ondersteunende rol en subsidieert het evenement.

Weert Respecteert is er voor iedereen! Daarom zijn alle evenementen ook voor mensen met een fysieke beperking (bijvoorbeeld rolstoel) toegankelijk. Bovendien zijn veel activiteiten gratis (reserveren verplicht).

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio