12.9 C
De Bilt

Afval op de juiste plek! Gemeente weert

De gemeente Weert besteedt extra aandacht aan het juist aanbieden van afval. Reden hiervoor is de toenemende hoeveelheid afval die verkeerd of op verkeerde locaties wordt aangeboden en de bijbehorende verwijderingskosten. De gemeente wil een eind maken aan de illegale dumpingen in het buitengebied, het bijplaatsen van grof huisvuil bij de afvalcontainers en het verkeerd aanbieden van afval op de milieustraat.

In het buitengebied gedumpt afval

Afval dat op straat wordt gedumpt, zorgt voor een rommelig straatbeeld. Daarnaast trekt het de dumping van nieuw afval aan. Het opruimen van grof huisvuil, in het buitengebied of bij de containers, is een flinke kostenpost voor de gemeente Weert. Deze kosten worden uiteindelijk betaald door alle inwoners van Weert. De gemeente Weert wil dit onwenselijke gedrag daarom ombuigen.

Pilot camerabewaking

Bij het afvalinzamelstation in Stramproy wordt camerabewaking geplaatst. Bij dit inzamelstation wordt onder andere groenafval gedumpt. De camerabewaking wordt ingezet om na te gaan waar het afval vandaan komt. Afhankelijk van de resultaten worden bij andere inzamelpunten, of bij andere locaties waar vaak afval wordt gedumpt, ook camera’s geplaatst.

Controle milieustraat

Een andere concrete actie is zichtbaar bij de milieustraat. Hier is twee weken intensief gecontroleerd op het juist aanbieden van afval in combinatie met de juiste Weerterlandpas. In de komende periode wordt er steekproefsgewijs verder gecontroleerd.

Afval aanbieden in Weert

Informatie over de manier waarop in Weert afval kan worden aangeboden is te vinden op www.weert.nl en dan te kiezen voor ‘milieustraat’ of ‘afval’. U leest hier ook of er kosten verbonden zijn aan het afgeven van afval of dat dat gratis kan. Een bezoek aan de milieustraat kan alleen met uw persoonlijke Weerterlandpas. Ieder huishouden mag per jaar 6 m3 afval gratis wegbrengen. Het illegaal dumpen van afval of het onjuist aanbieden van afval wordt beboet met bedragen tussen € 90 en € 370.

 

weert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio