12.7 C
De Bilt

Americana Village in Nederweert verhuist naar 2021

Nederweert – Americana Village, het Amerikaanse manier van leven evenement in Nederweert, wordt verplaatst naar 2021. Dat besluit is genomen na nauw overleg tussen de organisatie, de gemeente Nederweert en de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Het evenement zou op zondag 20 september plaatsvinden.

Geschiedenis Americana Village

Stoere hot rods, glimmende trucks, ronkende motoren, gezellige muziek, demonstraties, food, drinks en een grote markt. Americana Village brengt het gevoel van The Wild West en Amerika in bezoekers naar boven. Het evenement is in 2008 gestart in Nederweert door een groep vrijwilligers vanwege de liefde voor Amerikaanse auto’s. Toen heette het evenement nog Neewieërt On Wiels. In 2017 werd de naam omgedoopt tot Americana Village en nam het gebeuren een vlucht.

Uitstekende organisatie

In de daaropvolgende drie jaar groeide het evenement, mede dankzij de uitstekende organisatie, uit tot een evenement van formaat met internationale deelnemers en bezoekers. Sinds de uitbraak van het coronavirus is er nauw contact geweest met de organisatie om te kijken of het evenement doorgang kon vinden. Er is gekeken naar andere locaties en een aangepaste opzet.

Dertiende editie

Het was lang spannend of de dertiende editie plaats zou kunnen vinden. Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen rond het virus, de nieuwe overheidsmaatregelen en op basis van een advies van de Veiligheidsregio Limburg Noord is op woensdag 19 augustus door burgemeester Op de Laak besloten dat Americana Village dit jaar niet door kan gaan.

American Way in 2021

De organisatie heeft veel energie gestoken in het alsnog mogelijk maken van het evenement. Dat dit nu toch niet gebeurt, is een domper voor alle vrijwilligers. “We hopen allemaal dat we het virus onder controle krijgen, zodat liefhebbers van ‘the American Way’ weer snel kunnen genieten”, aldus burgemeester Op de Laak. Volgens bestuurslid Marco Cortooms zal het evenement in 2021 zeker plaatsvinden. Een datum is nog niet bekend. Meer informatie over Americana Village is te vinden op www.americanavillage.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio