13.8 C
De Bilt

Bijeenkomst voor varkenshouders over duurzaam en toekomstbestendig werken

Een varkensbedrijf dat goed is voor milieu en varken, maar ook winstgevend op de lange termijn. Daarover wordt op dinsdagavond 27 juni in Nederweert-Eind een vrijblijvende startbijeenkomst georganiseerd met onder meer boeren met ervaring op het gebied van duurzame varkenshouderij. Iedere varkenshouder uit de zuidoostelijke zandgronden, met interesse om stappen te zetten naar ‘circulaire’ varkenshouderij, is van harte welkom.

Het project ‘Het Circulaire Varken’ gebruikt de wijsheid van vroeger en de kennis van nu om te komen tot een duurzaam en circulair systeem van varkens houden. Waardevolle materialen en hulpbronnen blijven bij circulair werken binnen het systeem en er lekt maar een minimale hoeveelheid weg. Het varken past nog steeds in een duurzaam systeem. Een circulaire varkenshouderij biedt veel kansen voor varkenshouders, varken en omgeving. Bijvoorbeeld door een grotere onafhankelijkheid, weerbaarheid en sterkere positie in de markt. Nederland staat voor de uitdaging om de transitie te maken naar een duurzame maatschappij, ook in de landbouw. Dat vraagt om andere keuzes in bijvoorbeeld energiegebruik, voer en dierenwelzijn. Het Circulaire Varken gaat varkenshouders die dat willen, helpen stappen te zetten.

Bijeenkomst met ervaringsdeskundigen

Tijdens de bijeenkomst gaan ervaringsdeskundigen het gesprek aan over de circulaire varkenshouderij van de toekomst. Zo spreekt Tiny Schepers van de Heyde Hoeve, een samenwerkingsverband van varkenshouders, Ruud Bos van kalkoenhouderij ‘De Sjroete Farm’ en Aad van Leeuwen vertelt over kringloopdenken in zijn varkenshouderij. Daarnaast is er ruimte voor vragen en om met andere varkenshouders in gesprek te gaan. Varkenshouders die enthousiast zijn, kunnen na de startbijeenkomst deelnemen aan een vervolgtraject.

Aanmelden

Via www.hetcirculairevarken.nl (of https://bit.ly/3WQRntx) is meer informatie over het Circulaire Varken te vinden en kunnen varkenshouders zich aanmelden.

Praktische informatie:

  • Datum: Dinsdag 27 juni – 2023 van 19.00 uur – 22.00 uur, inloop vanaf 18:30
  • Waar: Ons Boerenerf – Banendijk 5, 6034 SV Nederweert-Eind.  
  • Gratis en vrijblijvend
  • Kun je niet aanwezig zijn maar wil je wel graag op de hoogte gehouden worden over Het Circulaire Varken? Mail dan timmer@hetcirculairevarken.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio