6.7 C
De Bilt

Buurtbewoners op pad voor ontwikkeling ’t Maasveld

Neer – Hoe gaaf is dat? Buurtbewoners die op pad gaan om te horen hoe medebuurtbewoners tegen de ontwikkeling van ’t Maasveld aankijken, inclusief de Veilige Wieleromgeving. Juist ook om het draagvlak zichtbaar te maken. En hoe! De beelden zeggen alles. Een greep, in woord en beeld, uit de directe buurtbewoners die ’t Maasveld een ‘dikke duim’ geven. Lees hieronder enkele reacties.

Buurtbewoners

Buurtbewoners én sportliefhebbers Frans Jacobs, Peter Metsemakers en Martin Wijnen gingen woensdagavond 10 juni met veel plezier op pad. Ze bezochten samen met drie enthousiaste betrokkenen, enkele straten direct grenzend aan het sportpark: de Maasweg, Maasweg-West en de eerste blokken van de huizen van de Baand, Acacialaan, Meidoornlaan, Eikenlaan, Moerbeilaan en Winterstraat (zijstraten grenzend aan de Maasweg). Ofwel de directe buren van ’t Maasveld. Dit leverde veel mooie en positieve reacties op. Het overgrote merendeel van de direct aanwonenden geeft een dikke duim vóór ‘t Maasveld.

Zwembad altijd bereikbaar en beschikbaar, óók tijdens wielrennen

Rikie Verhaeg, één van de buurtbewoners wonende aan de Maasweg, grenzend aan het sportpark verteld: ”Ik heb ook vragen gehad.Ik hoorde geluiden van mensen die zeggen dat als er wielerwedstrijden worden georganiseerd, er dan geen gebruik gemaakt kan worden van het zwembad. Dat zou ik inderdaad erg jammer vinden. Maar, ik weet inmiddels vanuit de Stichting ’t Maasveld dat het zwembad altijd bereikbaar en beschikbaar is. Ook als er gefietst wordt. Dat was en is ook een eis vanuit het zwembad. En wat betreft geluid: nu kunnen we in onze achtertuin de muziek en de opstelling van de voetbalteams volgen. Ik hoop dat met de ontwikkeling van ’t Maasveld rekening wordt gehouden met de buurt en dat de geluidsoverlast verminderd met de sportwedstrijden. Dat is in ieder geval wel de insteek, begreep ik tijdens de informatieavonden. Hoe ik tegen ’t Maasveld en de veilige wieleromgeving aan kijk? Ik vind dat het de leefbaarheid van Neer ten goede komt. En als de sportvelden aantrekkelijker zijn gemaakt, is dat uitnodigender voor mensen om actief te gaan bewegen. Ik ga niet meer de wielerbaan op. Maar ik vind het leuk om jongeren te zien wielrennen.”

Sanne Geurts woont met haar gezin met jonge kinderen aan de Meidoornlaan: “Ik vind het juist de charme dat we hier een bal horen. En wat betreft die wielerbaan: ieder zijn of haar ding.”

Wiel en Ria Derikx, wonende aan de Acacialaan: “Als je hier woont, dan weet je dat er vanalles gebeurt. ’t Maasveld moet gewoon doorgaan. Zorgen dat het hier beter wordt, ook qua leefbaarheid. Sport en spel zijn belangrijk voor mensen. En het is een stuk veiliger om de fietsverenigingen uit de omgeving en zeker de jeugd op een wielerbaan hier te laten fietsen dan op de openbare weg. ‘Wanneer is het overigens klaar?’”

Op naar raadsbesluit

Nu eerst op naar het raadsbesluit dinsdag 30 juni 2020: op naar een bekrachtiging van een eerder besluit van de raad (dec 2017) over de veilige wieleromgeving op ’t Maasveld. Dan kan de volgende stap naar verdere uitvoering gezet worden. Met als streefdatum dat het gerenoveerde park, inclusief veilige wieleromgeving vóór de zomer van 2022 gereed is. De renovatie van de sporthal is reeds  gestart. De sportvloer is voor de start van nieuwe zaalsportseizoen, september 2020, gereed.

* Cijfers: 75% van de direct aanwonenden is gesproken. De overige bewoners waren niet thuis. Van die 75% gaf meer dan 90% een dikke duim voor ‘t Maasveld. Een deel daarvan hier in beeld. Van de resterende 10% was ook een deel neutraal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio