22 C
De Bilt

College positief over plan maximaal 24 sociale huurappartementen

Gemeente Nederweert – Het college van B&W staat positief tegenover de bouw van maximaal 24 sociale huurappartementen door Woningvereniging Nederweert (WVN) op de beide hoeken van de Harrie Carisstraat – Mgr Kreijelmansstraat. Het project staat ook bekend als het Carisplan. Onlangs besloot het gemeentebestuur mee te werken aan een wijziging van het bestemmingsplan die de planvorming verder mogelijk maakt.

Doelgroepen

De woningmarkt zit in de lift en het gaat goed met de kavelverkoop. Daarnaast is er behoefte aan compacte en betaalbare huurwoningen. Bijvoorbeeld voor jongeren, starters, eenpersoons huishoudens en mensen met een iets smallere beurs. Het Carisplan is bedoeld voor deze doelgroep, aldus Woningvereniging Nederweert.

Bestemming

Het perceel op de hoek Harrie Carisstraat – Mgr Kreijelmansstraat is bestemd voor woningbouw. Om het Carisplan mogelijk te maken moet het huidige bestemmingsplan op onderdelen worden aangepast. Het college werkt daar aan mee omdat het een goed plan is. Het plan valt bovendien binnen de prestatieafspraken met de WVN en sluit aan bij de doelstellingen van de regionale Structuurvisie Wonen.

Communicatie

“Wat we belangrijk vinden is dat de Woningvereniging Nederweert het gesprek aangaat met de directe omgeving”, aldus wethouder Koolen. “Dat de locatie is aangewezen voor woningbouw, is al langer bekend. Nu het plan concreet wordt, is communicatie met de buurtbewoners belangrijk.” Ook richting potentiele huurders is het goed al vroeg de juiste verwachtingen aan te geven. “Woningvereniging Nederweert pakt dit op”, aldus directeur Corry Keulen. Keulen is verheugd met het positieve besluit van het college.

Fases en ervaring

Het Carisplan voorziet in de bouw van twee woonblokken met elk maximaal 12 compacte appartementen in drie bouwlagen. De bouw vindt in twee fases plaats. De benodigde parkeerplaatsen realiseert WVN op het eigen terrein. Op basis van de ervaringen van het eerste blok wordt het tweede blok gebouwd. Overigens dient het plan nog volledig uitgewerkt te worden met de architect.

Onderzoeken

Zover is het nog niet. Eerst dient een aantal zaken nader onderzocht te worden, zoals een
bodemonderzoek, een infiltratieonderzoek, een quickscan flora en fauna en een akoestisch onderzoek. De eerste stap, een principemedewerking van het gemeentebestuur om het bestemmingsplan aan te passen is gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio