17.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Drie zieke Kastanjebomen op de Wilhelminasingel

Weert – Binnenkort worden drie zieke Kastanjebomen op de Wilhelminasingel gekapt. Deze bomen hebben last van de Kastanje bloedingsziekte en de honingzwam. De conditie van de bomen gaat snel achteruit. De veiligheid rondom deze bomen kan niet meer worden gegarandeerd. Op deze plek worden nieuwe bomen teruggeplaatst.

Kastanje Aesculus carnea Briotti

De drie kastanjebomen die het betreft worden al een tijdje extra in de gaten gehouden. Na een recente controle is gebleken dat de conditie van de bomen sterk achteruit is gegaan en dat het nu onverantwoord is deze te laten staan.

Nieuwe Tulpenbomen


Naast de bomen groeien er in het gazon in het midden van de singels allerlei vaste planten en zijn er heestervakken. Op dit moment bloeien de sterhyacinten volop. De kleurrijke crocussen zijn alweer uitgebloeid.
Om de bomen in dit groene deel van Weert niet verloren te laten gaan, worden er nog in april drie nieuwe Tulpenbomen geplant. Dit voorjaar worden er ook bloemrijke kruiden gezaaid (bloei: voorjaar en begin zomer). Daarnaast worden er vlinderstruiken geplant (bloei: zomer tot najaar).

Wethouder Martijn van den Heuvel (openbaar gebied) ‘Het is vervelend om een beslising te moeten nemen over het kappen, maar soms kunnen we niet anders. Dit soort bomen typeren onze singels en daarom hebben we er alles aan gedaan om ze zolang mogelijk te handhaven. Deze drie zijn ernstig ziek en vormen nu een gevaar voor de veiligheid. We plaatsen op deze plek nieuwe bomen die zich weer kunnen ontwikkelen. Samen met de nieuwe bloemrijke kruiden en de vlinderstruiken zorgt dit voor een invulling die past in dit gebied’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio