2 C
De Bilt

Wie energiezuinig doet, ruilt zijn verouderde witgoed!

Inwoners van Nederweert met een laag inkomen kunnen nog dit jaar een aanvraag doen voor het omruilen van hun koelkast of wasmachine voor een energiezuinig apparaat. De actie ‘Wie energiezuinig doet, ruilt zijn verouderde witgoed’ is bedoeld om de energierekening van mensen met een lager inkomen te laten dalen. 

Maatregelen om energierekening betaalbaar te houden

Door de aanhoudende stijging van energieprijzen is het voor steeds meer huishoudens niet gemakkelijk om de eindjes aan elkaar te knopen. De overheid nam met de energietoeslag en de tijdelijke verlaging van de energiebelasting al maatregelen om de forse stijging van de energierekening te compenseren. In 2023 wordt een energieplafond (maximumprijs voor energie en gas) ingevoerd, ter vervanging van de verlaging van de energiebelasting.

Om huishoudens met een laag inkomen op een duurzame manier tegemoet te komen, start de gemeente Nederweert een witgoed-actie: ruil uw oude koelkast of wasmachine in voor een energiezuinig apparaat. Heel vriendelijk voor uw energierekening!

Voor wie

Inwoners van Nederweert met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor de omruilactie. Dus ontvangt u bijvoorbeeld een klein pensioen of een bijstands- of AOW-uitkering, en wordt het voor u steeds lastiger om uw energiekosten te betalen? Dan komt ook u mogelijk in aanmerking voor een nieuwe koelkast of wasmachine in ruil voor uw oude apparaat.

Hoe gaat het in z’n werk

Op korte termijn informeren we inwoners over de manier waarop ze een aanvraag kunnen doen voor een energiezuinig apparaat. Ook laten we dan weten welke voorwaarden er gelden. Blijkt uit een aanvraag dat een inwoner voldoet aan de voorwaarden, dan nodigen wij deze uit voor een gesprek. De eerste gesprekken worden naar verwachting in december ingepland. Houd onze website, Facebook en Gemeente Contact in de gaten.

spot_img

1 REACTIE

  1. Goede actie. In deze dure tijden is het lastig balanceren. Koop ik als consument zijde een nieuw witgoed machine, of laat ik toch de oude maar herstellen.
    Milieuvriendelijk gezien gaat men zijn witgoed machine laten repareren, maar hoe lang gaat de oude nog mee?
    Reparatie of nieuwe aankopen, het blijft toch een lastige beslissing. Nu de gemeente mee helpt aan energiezuinige apparaten, is het kwartje gevallen. Ruilen is dan een hele goede optie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio