15 C
De Bilt

FOREVER ENDEAVOUR tentoonstelling in Weert verlengd tot 30 oktober

Vanwege grote belangstelling wordt de tentoonstelling FOREVER ENDEAVOUR van de internationaal befaamde kunstenaar/ontwerper Job Smeets (1969) in het vernieuwde Museum W in Weert verlengd tot en met 30 oktober. Deze allesbehalve ‘klassieke’ designtentoonstelling toont een mix aan invloeden die Smeets onderging in zijn leven. Van zijn ‘hometown’ Weert tot wereldsteden als Parijs, Antwerpen, New York en Milaan. Het resultaat is een zinderende en heel persoonlijke tentoonstelling.

De bezoeker stapt in de eigenzinnige wereld van Job Smeets en ontdekt zijn iconische designobjecten, zijn roots en inspiratiebronnen. Kijk voor meer informatie op de website www.museumw.nl.

Onverwachte en persoonlijke enscenering

Honderden Studio Job werkschetsen vormen de basis voor FOREVER ENDEAVOUR. Enerzijds dienen ze als ‘behang’ in de expositieruimten, tegelijkertijd geven ze een prachtig inzicht in het werkproces van Job Smeets en zijn atelier. Van krabbel tot doorontwikkelde details op maat, in zwart-witte lijnvoering of gedetailleerd in kleur uitgewerkt. De schetsen vormen het decor voor de vele unieke kunstwerken van Studio Job die in deze tentoonstelling zijn te zien.

Ook koos Smeets uit het depot van Museum W enkele stukken die zijn speciale band met Weert symboliseren. Uit zijn privécollectie voegde hij vele opmerkelijke objecten en kunstwerken toe. Onder meer van ontwerpers Donald Judd en Viktor & Rolf en van kunstenaars als Constant Permeke, Andy Warhol, Maurizio Cattelan én Anton Pieck. Werken die iets onthullen over zijn iconen, interesses, vriendschappen en persoonlijke relaties. Niet alleen het oog, maar ook het oor wordt geprikkeld; in alle expositieruimten wordt speciaal door Job Smeets geselecteerde muziek afgespeeld.

Digitale tour

Bij FOREVER ENDEAVOUR is een gratis digitale tour beschikbaar. Tekst en beeld vertellen het verhaal achter een flink aantal stukken in de tentoonstelling. De tour is eenvoudig te downloaden via de website www.museumw.nl of tijdens het bezoek aan Museum W.

FOREVER ENDEAVOUR I Job Smeets & Studio Job

Stap in de eigenzinnige wereld van Job Smeets & Studio Job en ontdek zijn iconische designobjecten, roots en inspiratiebronnen.

  • Museum W, Meikoel 2 6001 EE Weert, www.museumw.nl
  • Geopend dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
  • Let op: tijdens de Weerter Kermis is het museum gesloten van vrijdag 23 t/m woensdag 28 september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio