4.8 C
De Bilt

Start campagne ‘Je staat er niet alleen voor’ om inwoners te ondersteunen bij energiezorgen

Met de campagne ‘Je staat er niet alleen voor’ wil de gemeente Weert inwoners op de hoogte brengen van die mogelijkheden en hen oproepen om hulp te vragen. Veel mensen hebben in deze tijd namelijk moeite om rond te komen. Niet zo vreemd met de stijgende energiekosten en de hoge inflatie. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om uit de zorgen te komen.

De gemeente kan zowel financiële steun bieden als helpen bij het besparen van energie

Zo is er nu een tijdelijke regeling voor inwoners die hun energierekening niet meer kunnen betalen. Een overzicht van de mogelijkheden staat op: www.weert.nl/jestaaternietalleenvoor 

Wethouder Martijn van den Heuvel: “De campagne gaat nu officieel van start. Ik hoop dat veel inwoners zich melden bij de gemeente, zodat we samen kunnen bekijken hoe we de geldzorgen kunnen verminderen. Je staat er echt niet alleen voor in Weert, dus maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn.”

Vampagne 'Je staat er niet alleen voor'
Beeld: gemeente Weert

De Vraagwijzer helpt; Je staat er niet alleen voor

Op sociale media en met posters en flyers roept de gemeente iedereen op om niet te blijven rondlopen met geldzorgen. Dat gebeurt onder het motto ‘Je staat er niet alleen voor’. Inwoners kunnen contact opnemen met De Vraagwijzer van de gemeente (0495- 575000). Ze horen dan snel welke ondersteuning er mogelijk is.

Energie besparen

Een lagere energierekening begint met energie besparen. Daarom nodigt de gemeente inwoners uit om ook eens een bezoek te brengen aan de Warm Wonen Winkel, gevestigd in het centrum van Weert. Vaak kun je met kleine stapjes al veel besparen in huis.

De vrijwilligers in de Warm Wonen Winkel staan klaar om advies te geven. Bovendien: energie besparen is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu!

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio