7 C
De Bilt

Kermis Altweerterheide gaat nu niet door

Vanwege de coronamaatregelen is het nog niet mogelijk om dit jaar de kermis in Altweerterheide te organiseren. Met het openingsplan opent het kabinet nu stap voor stap de samenleving, bij elke stap verdwijnen er maatregelen. Als stap 4 van het openingsplan doorgaat, zijn kermissen (onder voorwaarden) weer toegestaan.

Te kort dag voor kermis Altweerterheide

Dit is alleen mogelijk als het coronavirus onder controle blijft en de besmettingen niet oplopen. Eind juni besluit het kabinet hierover. De kermis zou eigenlijk in het weekend van 3 juli georganiseerd worden. Gezien de onzekerheid is het moeilijk om op zo’n korte termijn de kermis in Altweerterheide te organiseren.

Andere kermissen in de gemeente

Voor de andere kermissen in de gemeente Weert is het nog vroeg om te zeggen of en in welke vorm ze op een veilige manier door kunnen gaan. De gemeente hoopt dat er later dit jaar meer mogelijk is en doet er alles aan om iets te organiseren. Er wordt bekeken of de normale kermis door kan gaan en er worden verschillende aanpassingen en alternatieven onderzocht. De gemeente Weert vindt het als overheid, organisator én vergunningverlener van cruciaal belang om de gezondheid van bezoekers en exploitanten voorop te stellen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio