13.2 C
De Bilt

Kermis Weert van start

Na een jaar afwezigheid is er gelukkig weer kermis te vinden in Weert. Dit jaar zal deze niet door het hele centrum staan, zoals gebruikelijk, maar nog op drie verschillende pleinen.

Drie verschillende pleinen

Dit jaar zal het evenement plaatsvinden op verschillende pleinen. Op de Bassin, het Kasteelplein en de Stadsbrug in Weert. Hier zullen ongeveer 80 attracties opgesteld staan, waaronder een achtbaan, de Polyp en de Airborne, om er een paar te noemen. De kermis was al zo uitgewerkt voordat officieel bekend gemaakt werd dat de 1,5 meter maatregel er vanaf gaat. Dus zat er niks anders op dan de kermis in deze vorm te houden.

Openingstijden in Weert

De kermis start vandaag om 15.30 uur met een half uur gratis draaien voor de jeugd. Vanaf zaterdag draaien de attracties iedere dag vanaf 12.30 uur. De gemeente Weert heeft gekozen voor een eenduidige sluitingstijd van kermis, horeca en evenementen. Dat houdt in: om 00.00 uur ‘muziek uit, tap dicht, licht aan’. Attracties mogen nog tot 00.30 uur draaien voor de mensen die in de wachtrij staan; en ook voor horeca en evenementen is er leegloop tot 00.30 uur.

Parkeren tijdens de kermis

Op diverse plekken in de binnenstad zijn parkeerlocaties. Hier kun je veelal bewaakt en overdekt je auto parkeren. De parkeergarages (m.u.v. Muntgarage en het daarboven liggend parkeerdek Oud Gasthuisplein) zijn gewoon bereikbaar. Vanaf de toegangswegen naar Weert leiden borden je naar parkeergarages en parkeerterreinen die op loopafstand van een kermisplein liggen. In het centrum van Weert kun je je parkeergeld contant betalen, pinnen of achteraf betalen met je Weerterlandpas, bezoekerspas of mobiel. Het tarief is €1,50 per uur en €6,00 per dag (uitgezonderd het P+R terrein van Q-park, dat heeft eigen tarieven).

Fietsers kunnen terecht bij diverse parkeergelegenheden in de binnenstad. Tijdens de kermis worden nog twee extra fietsenstallingen ingericht, tegenover het politiebureau (Kasteelsingel) en aan de Burgemeesterlaan, bij kermisplein Stadsbrug.

Prikkelarme kermis

Dinsdag 28 september van 12.30 tot 14.30 uur kunnen bezoekers weer genieten van een prikkelarme kermis. Dat houdt in dat er geen harde muziek is en geen felle lichten of lichtflitsen. Ook wordt de ritsnelheid aangepast en is er langer tijd om in- en uit te stappen. Alle kermisexploitanten zijn gevraagd om mee te werken. Zo kan echt iedereen genieten van de Weerter kermis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio