15.7 C
De Bilt

Kerstactie voor Voedselbank door de Broederschap en Jumbo

Weert – In december helpen de Broederschap en de Jumbo-winkels met een Kerstactie de Voedselbank voor de vijfde keer met het inzamelen van artikelen. Carin Rosbergen, coördinator namens de Broederschap: “U maakt niet alleen de cliënten van de Voedselbank blij. Het is ook een fijn gevoel iets voor een ander te kunnen doen, zeker in deze dagen voor Kerstmis.”

Jumbo helpt met Kerstactie

De Jumbo-winkels in Weert, Nederweert en Stramproy en de kerken in het dekenaat Weert doen hier graag aan mee. De Broederschap stamt al uit 1404 en werd opgericht om Maria als moeder van Jezus te vereren. Maria wordt ook vereerd als Onze Lieve Vrouwe van altijddurende bijstand. Met deze actie voor de Voedselbank brengt de Broederschap de naastenliefde in de praktijk

Hoe doet u mee?

Doneer houdbare producten, vooral blikken of potten groenten, vis in blik, wc-papier, waspoeder, schoonmaak- en toiletartikelen (shampoo, tandpasta, zeep). Deze producten levert u in tussen 6 en 23 december bij de kratten die klaarstaan in de Jumbo-winkels. Dit zijn Jumbo Heerschap (Boshoven, Collegeplein, Leuken, Moesel en Nederweert) en Jumbo René Puts in Stramproy. Ook de kerken van het dekenaat Weert doen aan de actie mee. Alle giften zijn van harte welkom. Let u wel op dat de producten nog minstens twee maanden houdbaar zijn.

Hoe werkt de Voedselbank?

De cliënten zijn mensen uit de regio Weert die onder het bestaansminimum zitten. Vaak zitten ze in de schuldsanering. Zonder de hulp van de Voedselbank zouden deze mensen honger lijden. Zij kunnen onze hulp goed gebruiken. De artikelen worden door vrijwilligers op datum gesorteerd. Elke vrijdag komen de cliënten en krijgen ze een pakket om de week mee door te komen. Namens de Voedselbank vraagt de Broederschap u om gul te geven.

Deelnemende supermarkten

De Jumbo winkels die aan de actie meedoen zijn Jumbo Heerschap (Boshoven, Collegeplein, Leuken, Moesel en Nederweert) en Jumbo René Puts in Stramproy. Tussen 6 december en 23 december kunnen de producten worden gedoneerd. Hiervoor staan kratten bij de kassa’s van de supermarkten. Klanten kunnen producten dus nog tot vlak voor Kerstmis in de kratten stoppen. Om u te helpen krijgt u op de zaterdagen een flyer met suggesties aangereikt. Op 9 december ontvangt u van de broedermeesters de flyer bij de Jumbo-winkels op Moesel, in Nederweert en op Leuken. Op 16 december zijn dat de Jumbo-winkels aan het Collegeplein, op Boshoven en in Stramproy.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio