17.2 C
De Bilt

Kinderlintjes uitgereikt door gemeente Weert

De gemeente Weert reikt volgend jaar weer een kinderlintje uit aan kinderen die iets bijzonders voor de maatschappij hebben gedaan. Hiermee worden zij beloond voor hun goede werk tegenover andere mensen of voor een door hen geleverde prestatie. De kinderlintjes worden in april 2023 uitgereikt. Burgemeester Raymond Vlecken: “Afgelopen jaar heb ik twee kinderlintjes mogen uitreiken aan Diede en Cheyenne. Zij hebben dit lintje verdiend vanwege hun maatschappelijke inzet.

Zo heeft Diede zich al op jonge leeftijd ingezet voor het goede doel door wafels te bakken en daarmee een aanzienlijk geldbedrag op te halen. Cheyenne is al op jonge leeftijd actief als vrijwilliger bij een zorgcentrum en zeer nauw betrokken bij het verenigingsleven in Stramproy. Ik hoop dat we in 2023 weer een aantal mooie verhalen kunnen delen en moedige kinderen in het zonnetje kunnen zetten. Ik weet zeker dat er meer kinderen in Weert zijn die dit verdienen.”

Wanneer komen kinderen in aanmerking?

Het kinderlintje wordt uitgereikt aan kinderen van 6 tot en met 18 jaar die zich op bijzondere wijze inzetten voor de medemens of de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een kind dat spontaan voor een langdurig ziek klasgenootje heeft gezorgd door aantekeningen bij te houden en door geregeld op bezoek te gaan. Maar bijvoorbeeld ook een groepje kinderen dat op eigen initiatief actief actie heeft gevoerd tegen zinloos geweld of pesten. Of kinderen die zich inzetten voor duurzaamheid en het milieu.

De burgemeester beoordeelt welke kinderen een lintje krijgen. Dit gebeurt aan de hand van 3 criteria: moedig gedrag, sociaal gedrag en een opvallende sportieve, culturele of maatschappelijke prestatie. De burgemeester vraagt hierover advies aan het college van B&W.

Kinderen voordragen voor een kinderlintje

De directie van een school, oudercommissie, vereniging en een vertegenwoordiger van een maatschappelijke organisatie kunnen kinderen voordragen. Aanvragen moeten vóór 15 februari 2023 worden ingediend. Voor meer informatie en het aanvraagformulier kunt u contact opnemen met m.hulsbosch@weert.nl.

De kinderlintjes worden in april 2023 uitgereikt. Dit gebeurt in principe op de laatste woensdagmiddag voor de lintjesregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio