14.9 C
De Bilt

Kom je blik verruimen tijdens Weert Respecteert

Weert – Weert Respecteert is de naam van een nieuw evenement in Weert. Van 28 oktober tot en met 19 november vieren we dat respect en acceptatie van de ander in Weert belangrijk zijn. Er worden dan allerlei activiteiten rondom respect georganiseerd door enthousiaste Weertenaren en organisaties, waaronder een bezoek van een dragqueengezelschap en populaire schrijfster en regisseuse Heleen van Royen.

Weert Respecteert

In Weert wonen mensen met veel verschillende achtergronden. Het is een open samenleving met veel diversiteit. Als Regenboogstad zet Weert zich vaak in voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van de LHBTI+ gemeenschap (LHBTI+ staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, interseks en andere voorkeuren). Maar daarnaast staat Weert ook klaar voor andere groepen in de samenleving. Om het belang van respect en acceptatie in Weert te vieren, vinden in deze periode allerlei activiteiten plaats waarbij verschillende groepen in de maatschappij centraal staan. Denk hierbij aan ouderen, vluchtelingen, mensen met een beperking, de LHBTI+ gemeenschap en Sinti en Roma. Door middel van de activiteiten kan iedereen met elkaar in contact komen en elkaar echt leren kennen.

Samenwerking

Weert Respecteert is ontstaan uit een samenwerking tussen verscheidene organisaties (o.a. RICK, Amnesty International, B Sassy, COC Limburg, het Munttheater) en de gemeente Weert. Verschillende organisaties en Weertenaren hebben ideeën aangedragen en activiteiten georganiseerd. De gemeente heeft hierbij alleen een ondersteunende rol en subsidieert het evenement.

Activiteiten


De activiteiten tijdens Weert Respecteert zijn net als de samenleving zeer divers. Je kunt bijvoorbeeld tentoonstellingen, feesten, een documentaire en verschillende optredens bezoeken. Tijdens roze kermismaandag heeft wethouder Geert Gabriëls het logo en het programma onthuld. Geert Gabriëls: “Tof om te zien dat verschillende inwoners en organisaties dit zo belangrijk vinden en dit willen organiseren.”

Meer informatie is te vinden op weert.nl/respecteert en de Facebookpagina ‘Weert Respecteert’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio