13.3 C
De Bilt

Leudal en Weert werken samen bij aanpak schoolverzuim en –uitval

Gemeente Leudal en Weert werken vanaf 1 augustus nauw samen bij het bestrijden van schoolverzuim en voortijdige schooluitval. Dit zijn namelijk hardnekkige maatschappelijke problemen die vaak de gemeentegrenzen overschrijden. Door de krachten in het sociaal domein te bundelen, verbeteren Leudal en Weert de ondersteuning voor kinderen/jongeren en hun ouders, om naar school en/of aan het werk te gaan. Deze samenwerking sluit goed aan bij de al bestaande samenwerking tussen Weert en Nederweert op het gebied van vroegtijdige schoolverlaters. Ook in het sociaal domein werken Leudal, Nederweert en Weert nauw samen.

Waarom samenwerking bij het bestrijden van verzuim en schooluitval?

Haalbaarheidsonderzoek toonde aan dat een gezamenlijke regionale uitvoering van leerplicht en Regionale Melden Coördinatiefunctie (RMC) leidt tot een betere dienstverlening aan ouders, jongeren, onderwijs en samenwerkingspartners. Bovendien is bij samenwerking sprake van meer professionaliteit, hogere kwaliteit en efficiencywinst. Met één regionaal team werken we op een eenduidige manier. Zo garanderen we het recht op
onderwijs en ontwikkeling voor alle kinderen en jongeren van 5 tot 23 jaar in de gemeenten en bieden we waar nodig ondersteuning. Het team leerplicht en RMC van de drie gemeenten volgen zo’n 22.500 jongeren in hun schoolcarrière. Hiervan komen ongeveer 200 jongeren/ouders in aanraking met handhaving van leerplicht. Meer dan 100 jongeren van 18-23 jaar ontvangen ondersteuning naar school en/of werk.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio