7.2 C
De Bilt

Nederweert: afvalinzameling 6 en 7 augustus vroeger wegens hitte

Nederweert – Vanwege de verwachte hoge temperaturen start de afvalinzamelaar in de gemeente Nederweert donderdag 6 augustus en vrijdag 7 augustus vroeger aan de ophaalronde. Normaliter beginnen de vrachtwagens om 8.00 uur te rijden. Dat wordt vervroegd naar 6.00 uur.

Zet bak op tijd buiten

Inwoners wordt opgeroepen de bak op tijd buiten te zetten. Komt de vrachtwagen normaal al rond 8.00 uur, overweeg de bak dan al de avond er voren buiten te zetten.

Tips om stank van afval te voorkomen

Hoge temperaturen betekent soms een wat minder frisse gft-bak. Dit trekt vliegen of zelfs maden (larven van vliegen) aan. Onderstaand een aantal tips waarmee u dat kunt voorkomen.

  • Zet de gft-bak op een koele plek (uit de zon).
  • Zorg ervoor dat de afvalbak altijd een klein stukje open blijft. Bijvoorbeeld met een stukje hout tussen deksel en bak. Hoe meer de inhoud kan door luchten, des te minder het gaat ruiken.
  • Gooi alleen droog gft in de gft-afvalbak. Gemaaid gras een dag laten drogen en vochtige etensresten eerst laten uitlekken voorkomt broei en extra stank.
  • Verpak etensresten direct. Vliegen komen af op etensresten om daar hun eitjes te leggen. Verpak de etensresten bijvoorbeeld in een biologisch afbreekbaar zakje (biozakje).
  • Maak de gft-bak regelmatig schoon met alleen water en eventueel groene zeep (gebruik geen chloor, want dit is schadelijk voor het milieu).
  • Zorg dat de gft-bak leeg is als u op vakantie gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio