15.7 C
De Bilt

Nederweert-Eind: enquête voor ontwikkeling fase 2 Tiskeswej

Nederweert-Eind – De druk op de woningmarkt was nog nooit zo hoog. Zo ook in de gemeente Nederweert. Daarom geeft wethouder Koolen het startschot om tot een door de omgeving gedragen woningbouwplan te komen in Nederweert-Eind. Dit is op de locatie die bekend staat als Tiskeswej. Het gaat om fase 2 van het woongebied. U kunt meedenken over de plannen door het invullen van een online enquête.

Van eerste naar tweede fase

De ontwikkeling van fase 1 van Tiskeswej startte in 2011. Daarna zijn op een aantal andere plaatsen in de kern Eind nog woningen gebouwd. Nu wordt werk gemaakt van het invullen van de tweede fase.

Impuls aan leefbaarheid

Naast het verlichten van de druk op de woningmarkt vindt wethouder Koolen het belangrijk dat in Nederweert-Eind woningen komen die aansluiten op de behoefte van de inwoners. “We weten dat de druk op de woningmarkt groot is. En dat met name jongeren en senioren het moeilijk hebben om te starten of door te stromen. Deze vraag willen we inzichtelijk maken door de omgeving vanaf het prille begin te betrekken bij de totstandkoming van het project”, aldus de wethouder. “Het samen met de omgeving invulling geven aan dit plan betekent een impuls voor de leefbaarheid en de toekomst van Eind.”

Stedenbouwkundig plan

Voor het maken van een stedenbouwkundig ontwerp werkt de gemeente samen met ViForis. Een ervaren adviesbureau op het gebied van ruimtelijke vraagstukken in dorpen, steden én het landelijk gebied. Lieke Vorage is omgevingsmanager en stedenbouwkundig ontwerper bij ViForis: “We gaan aan de slag met de omgeving om meer inzicht te krijgen in waar de behoefte van de bewoners ligt. Niet alleen op het gebied van woonwensen, maar ook hoe en met welke voorzieningen de wijk ingericht en ontsloten kan worden.”

Samen met de omgeving in Nederweert-Eind

De gemeente Nederweert heeft het contact met haar inwoners bij dergelijke trajecten hoog in het vaandel staan. “We zetten in op samenwerking met de omgeving”, aldus projectleider Marcel Hartjes. “Normaal gesproken houden we een informatiebijeenkomst en gaan we aan tafel met de omgeving. Vanwege de huidige COVID-maatregelen kunnen we niet bijeen komen.”

Enquête tot 17 januari

Omdat we geen tijd willen verliezen, vragen we de inwoners via een enquête om hun kennis en mening.
U kunt via deze link ” https://www.onderzoekdoen.nl/enq/?f=mj28zlbzjk ” online enquête invullen op nederweert.nl. De enquête sluit op maandag 17 januari. U kunt de vragenlijst ook afhalen en invullen bij de buurtkeet die op donderdag 13 januari van 15.00 tot 16.00 uur in het centrum van Nederweert-Eind staat.

Eerste invulling voor het gebied

De resultaten hiervan gebruikt ViForis om een eerste invulling voor het gebied op te stellen. Zo gauw het weer kan en mag, komen we zeker met de omgeving in Eind bij elkaar om de resultaten te delen en verdere inbreng op te halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio