9.5 C
De Bilt

Hoe zie jij Nederweert over 10 jaar?

Hoe zie jij de kernen en bedrijventerreinen van Nederweert over 10 jaar? Over die vraag konden inwoners en belangstellenden al meepraten en meedenken tijdens bijeenkomsten in Ospeldijk, Budschop, Leveroy en Nederweert. Aanstaande maandag en donderdag zijn er nog twee avonden. U bent van harte welkom.

Avonden voor centrum en bedrijventerreinen

Op maandag 17 oktober staat de toekomst van de bedrijventerreinen centraal. Ondernemers en belangstellenden zijn dan welkom bij het bedrijf Herpertz Kraanverhuur en Transport aan de Magnesiumstraat 28 op Bedrijvenpark Pannenweg. Op donderdag 20 oktober wordt er gesproken over het centrum van Nederweert. Deze avond vindt plaats in het gemeentehuis.

Van harte welkom

Ook dan zijn inwoners nog van harte welkom. De inloop is telkens vanaf 19.15 uur. We beginnen om 19.30 uur en sluiten af rond 21.30 uur. Aanmelden voor de bijeenkomsten kan op https://www.nederweert.nl/focusbijeenkomsten en stellen we zeer op prijs.

Opstellen omgevingsvisie Nederweert

De informatie die we tijdens de bijeenkomsten ophalen gebruiken we bij het opstellen van een omgevingsvisie voor de kernen en bedrijventerreinen. Een omgevingsvisie brengt verschillende soorten beleid en thema’s samen in één integrale visie. Eerder stelden we een omgevingsvisie op voor het buitengebied van Nederweert. Ook voor de kernen en bedrijventerreinen verwelkomen we de inbreng van inwoners, ondernemers en andere partijen.

Aftrap participatieproces

Op donderdag 22 september startten we het participatieproces met een meedenksessie in Dansrijck in de Kerkstraat. Op dinsdag 4 oktober waren inwoners van Budschop en Nederweert welkom bij de eerste focusbijeenkomst in restaurant Eliá (voorheen de Schans). Op maandag 10 oktober waren we te gast in Gasthuys De Peel. Deze bijeenkomst was bedoeld voor inwoners van Ospel en Ospeldijk. Op donderdag 13 oktober vond in gemeenschapshuis Pestoeërskoel in Leveroy de bijeenkomst plaats voor inwoners van Leveroy en Nederweert-Eind.

Resultaten bundelen en analyseren

Na de laatste twee bijeenkomsten worden de resultaten van alle bijeenkomsten gebundeld en geanalyseerd. De informatie wordt ook op de website geplaatst. Daar vindt u nu al de resulaten van de meedenksessie van 22 september. Alle informatie bij elkaar vormt belangrijke input voor de op te stellen omgevingsvisie.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio