5.3 C
De Bilt

Nederweerter molenaars in het nieuw en nieuw Logo voor stichting

Nederweert De molenaars en alle vrijwilligers van de Molenstichting Nederweert zijn in het nieuw gestoken. De Stichting heeft ook een nieuw logo laten ontwerpen met daarin enkele herkenbare elementen van de gemeente Nederweert. Afgelopen zaterdag presenteerden de molenaars zich in hun nieuwe outfit. Dat gebeurde bij de Sint Joseph molen. Ook deze molen stak deels in het nieuw. De molen kreeg, net als De Windlust, namelijk nieuwe zeildoeken.

Enthousiaste vrijwilligers en molenaars

Nederweert telt drie windmolens die eigendom zijn van de gemeente. Het gaat om De Korenbloem in Ospel, de Sint Joseph molen aan Kreijel in Nederweert en De Windlust aan Roeven in buurtschap Schoor. De drie monumentale molens worden beheerd door een groep van enthousiaste en zeer vakbekwame vrijwilligers. Ze houden het ambacht van molenaar in ere, ze zorgen dat de molens regelmatig draaien, voeren allerhande onderhoud uit en stellen de molens regelmatig open voor publiek. Zo zorgen ze dat het erfgoed behouden blijft voor Nederweert en dat het molenaarsambt niet verloren gaat.

Eenheid

Om meer eenheid uit te stralen heeft de stichting een nieuw logo laten ontwerpen. Naast een molen is de kanalenviersprong goed zichtbaar. De kleuren blauw en groen verwijzen naar de natuur en het water waar Nederweert rijk aan is. Alle kleding is voorzien van het nieuwe logo. De vrijwilligers toonden hun nieuwe kleding vol trots aan de voorzitter van de molenstichting wethouder Stienen. Zij bedankte alle vrijwilligers voor hun jarenlange inzet voor de stichting.  

Wind in de zeilen

Volgens Peter Kneepkens, coördinator namens de molenaars hebben de Nederweerter molens ‘de wind in de zeilen’. De kleding is geleverd door het Nederweerter bedrijf Stickerexpress dat ook de logo’s op de kleding borduurde. 17 vrijwilligers zijn in het nieuw gestoken. De kleding bestaat uit sweaters, polo’s en jassen.

Voorbereidingen jubileum

In 2019 vierden De Korenbloem het 150 jarig jubileum. In september dit jaar viert De Windlust het 150-jarig jubileum. “De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Wat er precies gebeurt is nog een verrassing. Maar we laten het jubileum zeker niet ongemerkt voorbijgaan,” aldus Kneepkens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio